Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Zijn er verschillende financiële markten?

Een financiële markt kan je erg breed zien. Het gaat erom dat er gehandeld wordt met financiële zekerheden. Je kunt dit inruilen voor iets van dezelfde waarde. Er zijn zeker verschillende financiële markten. Dit komt door het feit dat mensen zich blijven ontwikkelen. Er zijn zoveel financiële markten, dat het ook met elkaar kan concurreren en dat is natuurlijk prettig voor ons als beleggers.

Grondstoffen, de financiële markten

Eén van de vele verschillende financiële markten zijn grondstoffen. Grondstoffen kunnen zeer makkelijk verhandeld worden. Dit is dan ook de reden dat dit tot de dag van vandaag nog steeds gedaan wordt. Grondstoffen zijn voor de mens zeer belangrijk. De ene keer zal de prijs van een bepaalde grondstof hoger liggen dan de andere. Het is belangrijk dat de prijzen dalen en stijgen. Zo weet je als mens precies wat op dat moment een belangrijke grondstof is en wat niet.

Als we het over grondstoffen hebben kan dat echt van alles zijn. Dit gaat van edelmetaal tot hout. Het is een hele brede vorm. Het is vrij logisch dat wij dit als mens zo graag willen hebben. Het is een financiële markt die gevormd is zodat wij eerlijk kunnen blijven handelen met elkaar. Eerlijkheid is in de wereld soms nog wel eens lastig en daarom is deze vorm er gekomen. Uiteindelijk lost dit uiteraard nog steeds niet alles op.

Geldstromen

Naast het feit dat wij als mensen grondstoffen nodig hebben, hebben we tegenwoordig ook geld nodig. Geld is zeer belangrijk om te kunnen leven. We kennen uiteraard het fysieke geld, maar tegenwoordig is dit niet meer het enige geld wat in de omloop is. Zo kennen we bijvoorbeeld de Bitcoin. De is geen fysiek geld, maar toch kennen we het allemaal. Er zal mee betaald kunnen worden of je kunt het uit laten betalen. Het heeft zeker een waarde gekregen.

Wij mensen blijven steeds nieuwe dingen verzinnen en waarderen. De bitcoin wat eerst niets waard, tegenwoordig kun je er rijk mee worden. Het is dus zeker iets wat de mens zelf creëert. Als iets niet fysiek is, hebben we het ook over het geld wat er op je bankrekening staat. Dit geld zal je niet kunnen vasthouden, tot je het gepind hebt. Eigenlijk is het geld dan van de bank. De mens heeft allemaal van dit soort dingen bedacht, om het leven een heel stuk makkelijker voor elkaar te maken en te weten waar we precies aan toe zijn in de meeste gevallen.

 

Geef een reactie