Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Word jij ook zo blij van een schone vloer?

De vloer schoon maken en schoon houden, we proberen het wekelijks of dagelijks. Als je kinderen of huisdieren hebt zal je wat vaker in de weer zijn dan dat je alleen of maar met zijn tweeën bent. Toch sta je in elke situatie waarschijnlijk weer voor dezelfde vraag: “Hoe houd ik mijn vloer nu het beste schoon?”. Er zijn ook zoveel schoonmaakmiddeltjes en schoonmaakapparaten op de markt dat we best begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog geven we je daarom een snel en makkelijk overzicht over wat wel en wat niet kan wat betreft het schoonmaken van alle verschillende soorten vloeren.

Stofzuigen

Wanneer we de vloer gaan schoonmaken is de stofzuiger meestal het eerste gebruiksvoorwerp wat we pakken. In de basis niks mis mee. Een stofzuiger kan voor iedere vloer worden gebruikt mits het juiste opzetstuk wordt gebruikt. Zo heeft de het gedeelte aan de stang verschillende standen. Meestal twee maar de iets luxere uitvoering ook wel eens drie. Je kan aan de onderkant namelijk de haartjes uitschuiven of weer inschuiven. Wanneer je de haartjes uitschuift zal dit voorkomen dat pvc vloeren, laminaat vloeren en houten vloeren beschadigd raken. Bij tapijt, vloerbedekking of een kleed wil je de haartjes juist liever weer inschuiven zodat de zuigkracht van je stofzuiger dieper komt. Sommige stofzuigers zijn ook voorzien van een siliconen randje. Dit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een tegelvloer.

Dweilen

Stofzuigen wordt in veel huishoudens dagelijks of minimaal eens in de zoveel dagen wel gedaan. Dweilen daarentegen iets minder maar toch zien we ook vaak de natte zwabber over de vloer gaan. Dweilen kan in tegenstelling tot stofzuigen je vloer wel meer schade toebrengen. Zeker als je niet de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen namelijk best agressief zijn waardoor je vloer wordt aangetast. Waarschijnlijk zit je daar niet op te wachten. Lees daarom altijd eerst goed de verpakking van het schoonmaakmiddel voordat je het gaat gebruiken. Hierop staat eigenlijk altijd wel vermeld voor welke vloer het wel en voor welke vloer het niet geschikt is.

Stoomreinigers

Naast dweilen kan je ook kiezen voor een stoomreiniger. Als je de keuze hebt worden de meeste vloeren hier toch wel iets blijer van. Je hoeft namelijk geen schoonmaakmiddel te gebruiken. Alleen met houten vloeren is het oppassen geblazen. Het kan namelijk zijn dat de laag wax of olie op den duur eraf slijt waardoor de vloer zijn beschermlaagje kwijtraakt. Wil je weten of jouw houten vloer hier tegen kan of ben je op zoek naar nieuwe houten vloeren in Roelofarendsveen en omstreken? Neem dan eens contact op met Laminaatenparket.nl. Zij helpen je daar graag verder.

Geef een reactie