Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Verduurzaam je onderneming met deze tips

Steeds meer Nederlanders vinden het belangrijk om iets aan duurzaamheid te doen. Zo kijken zowel ondernemers als consumenten in ons land vaker dan een paar jaar geleden naar hun ecologische voetafdruk. Als ondernemer met een eigen bedrijfspand zijn er diverse stappen die je kunt zetten om groener te werken. Je kunt bijvoorbeeld overstappen op groene zakelijke energie om zo iets te betekenen voor een beter milieu. In dit artikel lees je meer daarover en geven we je nog andere tips waarmee je je bedrijf kunt verduurzamen.

Van grijze zakelijke energie naar groene zakelijke energie

Een van de meest simpele stappen om te zetten, is de keuze voor groene zakelijke energie. In de laatste jaren zijn er alsmaar meer energiebedrijven bijgekomen in Nederland die groene stroom leveren. Dat betekent dat de prijs van groene energie ook niet eens meer zoveel verschilt met de prijs van grijze stroom. Groene energie is wél veel beter voor het milieu dan grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij de productie van groene energie komt bijvoorbeeld veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. CO2 is een gas dat schadelijk is voor het milieu; het zorgt ervoor dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor warmt de aarde langzaam maar zeker op met alle gevolgen van dien. Met jouw keuze voor groene energie zorg je ervoor dat er minder vraag is naar grijze stroom. Wanneer iedereen dat doet dan is er uiteindelijk geen grijze energie meer nodig. Het maakt niet uit of je energie zakelijk zzp of grootzakelijke energie nodig hebt; er is voor iedere ondernemer groene stroom beschikbaar.

Vergroen je bedrijfspand met de juiste stappen

Naast de overstap op groene zakelijke energie is het aan te raden om het pand waarin je werkt eens onder de loep te nemen. De kans is groot dat er daar flink wat te winnen valt op het gebied van duurzaamheid. Is het pand bijvoorbeeld volledig geïsoleerd om warmte op die manier goed binnen te houden? Let hierbij op de isolatie van de muren, de vloeren, de ramen en het dak. Voeg waar het mogelijk is isolatie toe zodat je minder hoeft te stoken om het binnen lekker warm te hebben. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ga je ook zeker terugzien op je energierekening; de ideale combinatie! Maak daarnaast een energieplan met behulp van een slimme thermostaat. Daarmee kun je een heel plan instellen (via een tablet, computer of smartphone), waardoor je alleen gebruik maakt van de verwarming wanneer er daadwerkelijk iemand is. Je kunt met zo'n plan zelfs op afstand checken of de verwarming aan het loeien is of niet. Is dat het geval en is er niemand aanwezig? Dan zet je de verwarming gewoon op afstand uit. Wederom goed voor het milieu en voor je zakelijke portemonnee.

Stap over op refurbished apparatuur voor groen ondernemen

Waar je tot slot op kunt letten, is het aanschaffen van tweedehands apparatuur voor je onderneming. Veel ondernemers weten niet dat je tegenwoordig kunt kiezen voor zogeheten refurbished apparatuur. Dat zijn apparaten zoals laptops en smartphones die al eens zijn gebruikt, maar die volledig zijn nagekeken en waar nodig gerepareerd zijn. Op die manier kunnen dit soort producten nog een ronde mee en profiteer je van diverse voordelen. Zo mag je altijd gebruik maken van een garantieregeling en ontvang je een compleet pakket met alle benodigdheden. Wat zo voordelig is aan refurbished apparatuur is het feit dat je er op deze manier aan bijdraagt dat de vraag naar nieuwe producten minder wordt. Dat zorgt wereldwijd voor een minder grote afvalberg. Ook is het een prettig idee dat je voor dit soort apparatuur veel minder hoeft te betalen dan voor nieuwe apparaten. Zo help je dus weer jezelf én het milieu.

Geef een reactie