Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Rij instructeurs

Een aantal jaren geleden is de leeftijdsgrens voor het volgen van autorijles gedaald naar 16,5 jaar. Vroeger was dit pas vanaf 18 jaar maar tegenwoordig mag dit dus al eerder. Veel jongeren maken hier gebruik van en gaan meteen vanaf 16,5 jaar of 17 jaar van start. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er opeens veel meer vraag is naar rijlessen en de rijscholen hebben over aanmeldingen niet te klagen. Veel rijscholen hebben nu te weinig personeel en zijn dus op zoek naar nieuw personeel. Ook geeft het inlopen van de achterstand na de verplichte sluiting in verband met de pandemie een extra druk op de rijscholen.

Opleiding tot rij instructeur

Er zijn verschillende bedrijven waar je een Rijinstructeur opleiding kan gaan doen. Veel mensen onderschatten hoe leuk een baan als rij instructeur eigenlijk wel niet is. Het is een afwisselende baan. Je leer elke dag weer nieuwe mensen kennen en je kan zelf je werktijden bepalen. Je kan natuurlijk bij een bedrijf in loondienst gaan maar je kan ook een eigen rijschool beginnen. Er zijn drie soorten studievarianten waar je uit kan kiezen. De eerste optie is klassikale lessen. Dan moet je 1 of 2 keer per week naar school. Dit kan overdag, in de avonduren of zelfs op de zaterdag als je dat zou willen. Je wordt goed begeleid met een eigen mentor. Hou je er nou wat minder van om 1 of 2 keer per week naar school te gaan of heb je weinig tijd dan is Blended learning wel iets voor jou. Bij deze methode kom je eens in de 3 weken naar school voor een klassikale les. De overige tijd werk je zelf aan je huiswerk. En als laatste is er ook nog E-learning. Met e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Je krijgt alle lesstof op je laptop en je maakt ook de toetsen online.

De toekomst van de rijscholen

Dat het goed gaat met de rijschoolsector is nu wel overal doorgedrongen. Bijna alle rijscholen hebben het enorm druk. Zeker de goede rijscholen werken met wachtlijsten van soms wel een half jaar. Zowel voor autorijlessen als ook voor motorrijlessen zal de belangstelling groot blijven is de verwachting. Veel instructeurs die de opleiding met succes hebben afgerond zullen er in de toekomst voor kiezen om een eigen rijschool te beginnen. De vrijheid van het zelfstandig zijn gecombineerd met een volle agenda is een mooie uitdaging voor velen.

Geef een reactie