Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Promoot jouw bedrijf efficiënt

Gefeliciteerd, je hebt je eerste bedrijf opgericht. Natuurlijk ben je super trots en ga je vol enthousiasme en energie aan de slag. Eindelijk is je droom uitgekomen. Je begint voor jezelf en als het goed is, doe je iets waar je heel veel plezier aan beleefd. Maar al snel dient de eerste vraag zich op: hoe kom je aan klanten? En deze vraag blijkt vervolgens niet zo makkelijk te beantwoorden te zijn. Want de wereld van marketing, jezelf promoten, jezelf in de markt zetten zogezegd, blijkt complex en breed. Natuurlijk heb je een website, daar heb je nog wel aan gedacht. En af en toe zet je ook een blog op je website en die deel je op social media. Je hebt zelfs eigen bedrijfspagina’s op social media voor je bedrijfje, dus nu moet alles goed komen. Maar je ziet dat je maar weinig bereik hebt en de klanten stromen nog niet echt binnen. Langzaam maar zeker besef je dat marketing je een flink deel van je tijd gaat kosten, wil je het goed doen.

Van blog naar photoflyer instax

Als je je er eens goed in gaat verdiepen dan kom je erachter dat er veel manieren zijn om jouw bedrijf in de markt te zetten. De simpele krantenadvertentie die lang geleden voldoende was om aandacht te generen is allang verleden tijd. En natuurlijk zou je dolgraag gebruik maken van radio of TV maar dat is voor eenmansbedrijfjes en trouwens voor veel anderen ook, volstrekt onbetaalbaar. Bovendien kun je je afvragen of je dan wel het publiek bereikt wat jouw product zou afnemen. Nee, je zult heel specifiek een marketingplan moeten maken om jouw bedrijf te promoten. En dan moet je erover nagaan denken wat je precies wilt. Is je wekelijkse blog voldoende? Of ga je bijvoorbeeld voor photoflyer instax waarbij je een instant foto combineert met jouw logo en product op een mooie flyer. Zo kun je ook branded foto frames gebruiken die geheel in de stijl van jouw bedrijf worden ontworpen.

Doe het goed

Wat je ook kiest, doe het goed. Zoals eerder gezegd is marketing ingewikkeld. Veel bedrijven strijden om aandacht. Het kan geen kwaad een professional in te huren om je advies en tips te geven. Het is het geld waard als de klanten binnenstromen en je zelf ook leert waar jouw doelgroep gevoelig voor is. Marketing is serious business, ga daar ook zo mee om en pak het professioneel aan.

Geef een reactie