Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Overhemd kopen: een uitdaging!

In het huidige business klimaat verandert de mode. Niet overal zijn strakke pakken en witte overhemden nog een vereiste. Zelfs in de Tweede kamer zie je dat enkele Kamerleden de vrijheid nemen om wat te experimenteren met mode. Ze laten het blauwe, grijze of zwarte pak thuis en trekken een nette pantalon aan met een mooi overhemd. Zo’n overhemd, vroeger gewoon helemaal wit, kent tegenwoordig mooie kleuren en patronen die de mode en de man een heel ander aangezicht geven. En waarom niet? Onze maatschappij wordt informeler en het is logisch dat de kleding daarop aangepast wordt. Maar dat maakt een overhemd kopen natuurlijk niet makkelijker want er is heel veel keuze. Dat is fijn voor mannen die graag veel keuze hebben, maar mannen die moeilijker een keuze maken kunnen uren naar het scherm kijken voor ze beslissen welk overhemd ze nemen. Maar hier wat tips om op je werk tip top voor de dag te komen.

Overhemd kopen: jouw smaak

Een overhemd kopen kan lastig zijn, maar je kunt het ook gewoon simpel houden en afgaan op dat wat je zelf goed kent: je smaak. Wat vindt jij mooi, wat staat jou goed? De meeste mannen hebben daar wel een idee van of iemand in hun omgeving die daar een idee van heeft. Laat je desnoods adviseren door iemand die je goed kent. En heb een beetje vertrouwen in wat jezelf mooi vindt. Een tweede belangrijk punt is natuurlijk voor welke gelegenheid je het overhemd koopt. Is het toch een formele bijeenkomst, dan zul je niet met een uitbundig overhemd kunnen komen aanzetten. Dan worden het toch weer neutrale kleuren. Maar is de gelegenheid informeel, een feestje of gewoon een ontspannen zakelijke ontmoeting dan kun je de avontuurlijke kant op en kiezen voor stoere prints en opvallende kleuren.

Een paar in de kast

Zorg ervoor dat je een afwisseling van overhemden in de kast hebt hangen. Heb je al overhemden die ermee door kunnen bij formele gelegenheden, koop dan nu de overhemden voor de feestjes en andere informele bijeenkomsten. Zo heb je op de dag zelf een ruime keuze en kun je ook nog experimenteren. Tot slot nog een handige tip: er zijn ook strijkvrije overhemden. Draag je veel overhemden en je hebt een bloedhekel aan strijken, dan is het handig om ook een paar van deze overhemden in de kast te hebben hangen. Kortom, denk even goed na wat je wil en sla dan je slag!

Geef een reactie