Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Mijn top drie Nederlandse steden

De terrassen en winkels zijn weer geopend. Steeds meer mensen worden gevaccineerd. En Hugo De Jonge werkt aan een corona paspoort om reizen over de grens deze zomer mogelijk te maken. Allemaal positieve geluiden dus, die wat hoop geven voor wat er deze zomer mogelijk is. Maar tegelijkertijd vraag ik mij af, zal dat paspoort wel op tijd af zijn? Het vaccinatiebeleid kwam immers ook wat traag op gang.

Het is dus nog maar de vraag of we deze zomer naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. Gelukkig heeft Nederland ook een hoop te bieden! Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, die grote steden kennen we allemaal wel. In deze blog zet ik mijn top drie leukste Nederlandse steden op een rij.

Dordrecht

Dordrecht kun je zien als het ondergeschoven kindje van de Randstad. Maar deze historische stad heeft van alles te bieden. Het is een van de oudste Nederlandse steden, en dat is vandaag de dag nog goed te zien. Er zijn allerlei leuke verstopte passages die je naar de grachten leiden. Ook zijn er leuke hofjes en mooie fietsroutes in de omgeving (de Biesbosch!). Een aanrader is om aan te reizen via de waterboot. Zo kom je op een unieke manier binnen in het hart van de stad.

Utrecht

Utrecht valt misschien wel onder de grote Nederlandse steden, maar is te leuk om niet in dit rijtje op te noemen. Utrecht is de perfecte dag voor een dagje winkelen en om te genieten van de bijzonder karakteristieke terrassen langs de grachten. Rondom de Domtoren vindt je alles wat je nodig hebt voor een dagje uit. Maar ook als je kiest voor een langer verblijf in een hotel utrecht centrum is er genoeg te beleven. Utrecht heeft tal van musea: het Spoorwegmuseum, DOMunder, het Universiteitsmuseum en het Nijntje Museum voor met de kinderen. Vergeet geen biertje te drinken in Café Olivier, gelegen in een oude kerk.

Leiden

De binnenstad van Leiden kenmerkt zich door een  unieke ring van voormalige vestingwerken, die in de loop der jaren getransformeerd zijn tot uiteenlopende parkachtige gebieden. Rond drie oktober weet je niet wat je zult beleven in de stad, wanneer het Leidens ontzet wordt gevierd. Ook is er genoeg van cultuur te snuiven. Bijvoorbeeld in Museum Volkenkunde, waar je een blik in allerlei wereldculturen kunt werpen. Of ga op de Japanse tour in het Sieboldhuis. En waag aan het einde van de dag een drankje in De Waag, een prachtig waaggebouw herbestemd tot café-restaurant.

Mochten de grenzen dan toch open gaan, zijn deze steden natuurlijk ook leuk voor een kort weekendje weg, of gewoon een dagje er tussen uit.

Geef een reactie