Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Krakau: het Florence van Polen

Als je houdt van kathedralen, musea en rijkversierde gebouwen, is Krakau echt iets voor jou. Deze op één na grootste stad van Polen is een zeer geschikte bestemming voor een interessante vakantie binnen Europa. Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. 

Een historische stad

Een stedentrip Krakau geeft je een authentieke Poolse ervaring. Het centrum van de stad heeft namelijk meerdere oorlogen overleefd en daardoor zijn er zeer oude gebouwen te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Andreaskerk, die daar al staat sinds 1098. Heb je de film Schindler’s List gezien? Dan moet je zeker een middag uittrekken om de Schindlerfabriek te bezoeken. En als je daar toch bent, sla dan de rest van de joodse wijk Podgórze niet over. Maak je eigen sightseeing tour van kerken, hallen, paleizen en burchten. Er is voor ieder wat wils!

De Grote Markt

Deze trekpleister is de moeite waard om even apart te benoemen. De Rynek Glowny is een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa, met een oppervlakte van maar liefst 40.000 vierkante meter! De Grote Markt is sowieso een goed uitgangspunt van je citytrip. Het is het hart van de stad waarnaar je altijd terug kunt keren; er zitten vele toeristische attracties op loopafstand om het plein heen, maar ook op de Markt zelf is genoeg te beleven. Het is zowel overdag als ’s nachts een bruisend stukje stad. Je kunt er shoppen, dineren bij een van de vele restaurants, of genieten van de livemuziek die daar vaak is. Of je nou moe bent van het heen en weer lopen tussen alle prachtige bezienswaardigheden, of je hebt jezelf een ontspannen rondrit gegeven in een koetsje (want jazeker, dat kan), het is heerlijk om aan het einde van de dag neer te ploffen op een terras aan de Grote Markt. 

Uitgaan in stijl

Wil je die dag toch nog wat verlengen, dan zit je aan het plein niet verkeerd. Er zitten verschillende ondergrondse cafés verstopt onder de oude gebouwen. Krakau zit vol met studenten, dus stappen is geen probleem. Vergeet vooral de joodse wijk Kazimierz niet. Ook hier is het nachtleven bruisend, met gezellige kroegen zoals Alchemia. Hier zijn in het weekend bijvoorbeeld concerten in de kelder. Aan concerten sowieso geen gebrek, want Krakau heeft een levendige jazz-scene. Sluit je nacht af met een overnachting in een stijlvol hotel of appartement en je bent ’s ochtends weer klaar om de stad verder te ontdekken. In Krakau is genoeg te beleven! 

Geef een reactie