Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Goedkope zakelijke energie? Check deze tips

Het leven voor ondernemers lijkt ieder jaar duurder te worden. Hoe fijn zou het zijn om daarom te kunnen besparen op een aantal onderdelen binnen je bedrijf? De kans is groot dat je het meeste geld kwijt bent aan de huur of de hypotheek van het pand waarin je werkt. Ook je zakelijke energierekening is waarschijnlijk een grote kostenpost, misschien wel de een na hoogste kostenpost per maand. Op je huur kun je niet echt besparen, op je energie zakelijk echter wel. Hoe begin je met minder geld betalen voor je zakelijke energierekening? Je leest het in dit artikel.

Blijf nooit hangen bij een energiebedrijf

Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden wanneer je minder wilt betalen voor je zakelijke energie is het feit dat je nooit moet blijven hangen bij een energieleverancier. Dat betekent dat je na ieder energiecontract op zoek moet gaan naar een nieuw energiecontract. Op die manier bespaar je namelijk het meeste geld. Waarom dat zo is? Heel simpel: op het moment dat je een energiecontract afneemt, doe je dat waarschijnlijk wanneer de prijzen interessant zijn of wanneer er een scherpe aanbieding is. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen er bij andere energiebedrijven weer nieuwe aanbiedingen komen. Op het moment dat jouw energiecontract afloopt is er altijd wel ergens anders een scherper tarief te vinden. Daarom is het aan te raden om nooit te blijven hangen bij een energieleverancier en dus om regelmatig over te stappen. Dat kost misschien iets meer tijd dan gewoon blijven, maar dit ga je uiteindelijk zeker terugzien op je zakelijke rekening. 

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Hoe je het snelst een goede nieuwe energiedeal vindt, is door te beginnen met zakelijke energie vergelijken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet eens veel tijd hoeft te hebben om zelf meerdere energiedeals met elkaar te vergelijken voor het beste aanbod. Je gebruikt gewoon een zakelijke energievergelijker zoals je die op Minder.nl kunt vinden en je gaat aan de slag. Het enige dat je moet weten voor die vergelijker zijn de gegevens van je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen, zoals de wens voor groene zakelijke energie. Vervolgens gaat die tool voor je op zoek, waarbij je zelf niets meer hoeft te doen! Binnen enkele seconden tot minuten heb je een passende aanbieding te pakken die precies past bij jouw aanvraag. Kortom: het kost je dus heel weinig tijd om aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Daar krijg je wel heel veel voor terug.

Check einddatum en opzegtermijn huidig contract

Voordat je de overstap naar een ander energiebedrijf maakt, moet je wel weten dat dit alleen voordelig kan wanneer dat precies op het juiste moment is. Bij je huidige energiecontract heb je namelijk te maken met een einddatum en een opzegtermijn. De opzegtermijn is een termijn vanaf wanneer je je energiecontract mag opzeggen. Bij de meeste energiebedrijven geldt een termijn van 30 of 31 dagen – sommige leveranciers hanteren een opzegtermijn van drie maanden. Kijk goed wat de opzegtermijn van jouw energieleverancier is om extra kosten te voorkomen. Zeg je je contract namelijk te vroeg op dan krijg je een opzegboete en dat is zonde van je geld. Let direct ook op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt namelijk niet te vroeg beginnen met overstappen maar ook zeker niet te laat. Wanneer de einddatum verstreken is, mag een zakelijk energiebedrijf jouw energiecontract stilzwijgend verlengen. Helaas is dit altijd veel duurder dan wanneer je zelf de overstap had gemaakt. Houd daarom deze twee belangrijke data goed in de gaten om zo min mogelijk te betalen voor je zakelijke energie.

Geef een reactie