Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Een huisdiertje aanschaffen

Veel mensen besluiten tijdens de Lock down om er een huisgenootje bij te nemen. Het nemen van een puppy of kitten is het afgelopen jaar flink gestegen. Maar is dit wel zo goed voor het diertje zelf? Een puppy of kitten aanschaffen gebeurt de laatste tijd vaak in een overhaaste beslissing en is daarom erg zielig voor de dieren zelf. Zowel puppy’s als kittens verdienen beide erg veel aandacht en dat kunnen de baasjes in deze periode waarschijnlijk wel geven. Maar zodra het “normale leven” weer van start gaat zullen ze heel wat minder aandacht krijgen en dat is niet de bedoeling natuurlijk.  

Hoe weet ik of ik er klaar voor ben?

Als eerst is het belangrijk om te kijken wat voor huishouden je op dit moment hebt. Merk je aan jezelf dat je veel tijd over hebt of heb je het eigenlijk al druk genoeg met je eigen leven? Als je op de eerste vraag ja kunt beantwoorden kan je verder gaan kijken. Hoe denk je dat je leven er over een jaar uit gaat zien? Ben je bijvoorbeeld van plan om voor kinderen te gaan, dan is een puppy of kitten even niet zo’n goed idee. Wacht hier dan mee tot de rust weer is weder gekeerd. Kijk ook naar de omgeving waar je woont. Heb je genoeg uitlaatplekken voor je puppy en is de buurt veilig genoeg om je kat overdag eventueel naar buiten te laten.

Je huis puppy en kitten-proof maken

Om er achter te komen waar je pup of kitten precies allemaal bij kan, is het aan te raden je huis eens door te gaan op handen en knieën. Zo bekijk je alles vanuit zijn perspectief. Hier een aantal tips:  Verwijder losse snoeren, om te voorkomen dat hij erop gaat kauwen. Zet een beveiligingsplaatje op laaghangende stopcontacten. Woon je in een flat/appartement; zorg dat je pup of kitten nergens tussendoor kan vallen. Pas op met giftige kamerplanten en zet deze hoog genoeg neer of laat ze helemaal weg. Berg schoonmaakmiddelen goed op. Laat geen kleine spullen slingeren die hij door kan slikken. Ruim het speelgoed van de kinderen op; je pup 'speelt' er ook graag mee, maar maakt het kapot. Heb je een gladde (houten) vloer? Leg een groot kleed neer. De botten en gewrichten van je pup zijn nog kwetsbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje, met alle nare gevolgen van dien! En ook je tuin moet er helemaal klaar voor zijn. Zorg voor voldoende hekjes of schuttingen om je tuin zodat je je pup of kitten niet opeens kwijt bent. een tuin opbergbox kan handig zijn voor al het speelgoed van je kinderen waar je pup of kitten niet aan mag zitten. Als je pup dan eenmaal groter is geworden kan nieuwe tuinmeubelen kopen wel is nodig zijn.

Geef een reactie