Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Een drone online kopen om opnamen buiten vast te leggen

Als je graag creatief bezig bent en opnamen maakt dan is een drone een goede keuze. Een drone is een onbemand luchtvaartuig en je kan het aansturen met een afstandsbediening, tablet of smartphone. Het bestaat uit een middenstuk met vier rotoren. Sinds 2019 worden drones steeds meer verkocht aan particulieren. Je kan met een drone alles vanuit de lucht vastleggen, of je nog een foto wilt maken of een video. Met een drone heb je eindeloze mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een kleine drone aan te schaffen voor opnamen binnen in je woning of een grote drone om beelden buiten vast te leggen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, instapmodellen of professionele modellen die langer in de lucht kunnen blijven in plaats van enkele minuten. Afhankelijk van je wensen en budget is er altijd wel een geschikte drone te vinden.

Verschillende modellen drones

Er zijn verschillende modellen te koop. Iedere drone is bestuurbaar met een afstandsbediening of een mobiele telefoon. Ze zijn dan ook makkelijk in gebruik. De meeste drones hebben een vaste camera. Hiermee kan je foto’s maken van een hoge kwaliteit en tevens RAW foto’s schieten. Over het algemeen is het mogelijk om met een drone in Full HD te filmen en de drone heeft een strakke montage waardoor de beelden gestabiliseerd worden. Hierdoor heb je weinig last van schokeffecten. Professionele drones beschikken vaak over een opnamefunctie in 4K en kunnen beelden van 360 graden maken. Je kan deze drones gebruiken om plaatjes te schieten en video’s te maken van landschappen of bijvoorbeeld feestjes en evenementen in beeld te brengen vanuit de lucht. Je foto’s en video’s kan je in de meeste gevallen gelijk opslaan op de cloud, een harde schijf of uploaden via Bluetooth of WiFi op je mobiele telefoon.

Leren vliegen met een drone

In het verleden was het nogal ingewikkeld om een drone onder controle te houden en te leren besturen. Heden ten dage is dat een stuk makkelijker en kan je een drone gemakkelijk besturen via een afstandsbediening. Ook kan je er vaak voor kiezen om je drone te koppelen aan je mobiele telefoon. Op deze manier kan je ervoor kiezen hoe je de drone bestuurt en wat je prettiger vindt. Door middel van de GPS kan je de drone langer op een bepaalde positie laten hangen of kiezen waar deze heen moet gaan vliegen. Als je net begint met het besturen van een drone zal je deze nog niet snel laten bewegen en kiezen voor een rustig tempo, zodra je de drone beter weet te besturen kan je sneller op en neer bewegen met je drone.

Geef een reactie