Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

De zoektocht naar je droomhuis kan beginnen!

Een huis kopen is een behoorlijk belangrijk stap in je leven. Ten eerste omdat je waarschijnlijk weggaat uit je ouderlijk huis of je studentenhuis of -kamer vaarwel gaat zeggen. En ten tweede omdat je gaat investeren in jezelf. Je gaat investeren in onroerend goed en dat is niet zomaar iets. Aan het kopen van onroerend goed hangt namelijk een behoorlijk prijskaartje en dat maakt voor vele dat ze deze stap niet alleen een hele leuke stap vinden maar ook een behoorlijk spannende stap in hun leven. Je maakt tenslotte een behoorlijke verandering door en dat gaat je niet zomaar in de koude kleren zitten. Omdat deze periode zo soepel mogelijk te laten verlopen is het goed om de dingen stap voor stap te doen zodat je voor jezelf goed het overzicht houdt en alles je niet te veel overvalt. In dit blog daarom enkele handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Financiële middelen

Wanneer je een huis wilt gaan kopen is het goed om voor jezelf vast te stellen wat en over hoeveel financiële middelen je beschikt. Dit bepaalt namelijk je budget en in welke prijsklasse je kan gaan kijken voor een woning. Een deel van je financiële middelen is afkomstig uit je eigen vermogen. Dit is bijvoorbeeld je spaargeld. Veel mensen zijn sinds hun jeugd al in meer of mindere mate aan het sparen en zullen dus een aardig leuk bedrag op hun rekening hebben staan. Echter is dit bedrag nooit voldoende om een huis te kopen. Je eigen vermogen is maar een klein gedeelte. Voor het grotere gedeelte zal je een hypotheek nodig hebben. Een hypotheek is een lening bij de bank waarvan je onroerend goed kan kopen. Hoeveel je kan lenen bij de bank hangt af van je maandelijkse inkomsten. Je bank kijkt hiernaar en aan de hand daarvan wordt je maximale hypotheek berekend. Wat hierbij belangrijk is, is in hoeverre je de hypotheek kan terugbetalen en wat het risico is voor de bank. Ook wordt er rekening gehouden met of je een hypotheekrente voor 10 jaar vast wilt of voor een andere periode. Nadat de bank naar al deze factoren heeft gekeken zal er een berekening worden gemaakt. Of je het maximale bedrag wilt lenen of maar een gedeelte is afhankelijk van wat je zelf graag wilt. Op Hypotheekrente.nl vind je hier verder informatie over.

Woning zoeken

Eenmaal je financiële middelen op een rijtje? Dan kan je daadwerkelijk gaan zoeken naar een woning. Verschillende websites zoals Funda kunnen je daar goed bij helpen. Bedenkt van te voren goed wat je wilt maar houdt er wel rekening mee dat je, je zoekcriteria soms moet laten varen. Het huizenaanbod op dit moment is schaars en zeker in de randstad kan het moeilijk worden om een woning te vinden die aan al je eisen voldoet. Soms moet je een compromis sluiten als je daarmee zelf content bent. Ben je dat niet? Dan betekent het dat jouw zoektocht nog niet is geslaagd en dat je misschien nog wat meer tijd nodig hebt. Het gaat tenslotte om een belangrijke beslissing en daar goed de tijd voor nemen kan zeker geen kwaad.

Geef een reactie