Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

De voor- en nadelen van tapijttegels

Je kunt je vloer met van alles beleggen. Van vloerkleed tot tapijt. Elke bedekking heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Vandaag behandelen we tapijttegels. Maar allereerst: wat is tapijt? Tapijt is gemaakt van textiel en bestaat uit twee onderdelen een drager en de pool. De drager is van jute of van kunststof. Bovenop de drager bevindt zich de pool. Deze bestaat uit verschillende stoffen zoals, wol, katoen of kunstgaren. Tapijt kan meters lang zijn, maar kan ook gesneden zijn in tegels: tapijttegels.

Voordelen van tapijttegels

Je weet nu wat tapijt is en dat je het in verschillende soorten en maten hebt en dus ook in de vorm van een tegel. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van tapijttegels? Doordat het losse tegels zijn, kun je de tegels combineren. Dit is natuurlijk niet mogelijk met een grote lap stof. Met een tapijttegel kun je een zone of bepaalde looppaden en kamers inrichten en aanduiden. Je kunt de tapijttegels ook makkelijk vervangen. Wil je een nieuw patroon of de route anders aanduiden met de tegels dan gaat dat heel gemakkelijk. Ook wanneer ze beschadigd raken hoef je niet je gehele vloer te verwijderen, maar neem die ene tegel eruit en vervang je hem gemakkelijk en snel.

De tegels zijn ook nog eens geluiddempend en warmtedoorlatend. Hierdoor zijn ze makkelijk te gebruiken met vloerverwarming. Zeker weten dat de tegel geschikt is voor vloerverwarming? Het PIT-symbool geeft dit aan. Tapijttegels zijn dus ook geluiddempend. Je creëert hiermee een stille en prettige werkomgeving voor je collega’s. Een andere leuke bijkomstigheid is dat ze zorgen voor een mooie akoestiek. Loopgeluiden klinken hierdoor prettig in het gehoor en zijn hierdoor totaal niet storend.

Nadelen tapijttegels

We hadden het hiervoor over de voordelen van tapijttegels. Dit waren er zo veel dat je bijna niet kan voorstellen dat er ook nadelen aan tapijttegels zitten. We moeten eerlijk toegeven, dat zijn er ook niet veel. Toch willen we ze even met je doornemen. Een nadeel van tapijttegels is dat ze snel vies worden. Daarom is het belangrijk om ze vaak te onderhouden en stofzuigen. Daar loop je gelijk tegen een ander nadeel op: ze zijn soms moeilijk stof te zuigen en zand blijft er bijvoorbeeld nog wel eens lang op zitten.

Het allergrootste voordeel van tapijttegels, is dat er vaak restpartijen over zijn. Tapijttegels restpartij houdt in dat de tegels niet meer volgens de normale wijze verkocht worden, terwijl ze nog wel in goede staat zijn. Hierdoor kun je ze voor heel goedkoop aanschaffen.

Geef een reactie