Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

De gezelligste cafés van het land

In België staan wij bekend om onze grote verscheidenheid aan speciaalbieren. En daar mogen we best trots op zijn. Zit je elke weekend al in dezelfde kroeg en ben je toe aan inspiratie? Kies dan eens voor een ander café waar je kan genieten van een andere sfeer en heerlijke biertjes. Ons land is namelijk gevuld met gezellige kroegen waar je terecht kan voor een praatje en een biertje. Ga op digitale kroegentocht met onze top 5 beste biercafés in België.

  1. In de verzekering tegen de grote dorst in Eizeringen

Op nummer één staat een café die de prijs voor het beste café ter wereld in ontvangst heeft genomen. Deze kroeg bestaat al sinds 1842 en ontvangt bierliefhebbers van over de hele wereld. Dat is niet zo vreemd, aangezien zij drie jaar op een rij verkozen zijn tot beste biercafé ter wereld. Ze zijn ook wel bekend onder de titels ‘Best Beer Bar in the World’ en ‘Best Beer Bar in Belgium’. Plan je bezoek wel goed in, want In de Verzekering tegen de Grote Dorst is alleen geopend op zondagen en feestdagen van 10.00 tot 20.00 uur. Je kan er terecht voor de lambiek, geuze en kriekbieren en met een portie kaas of paté ben je van alle gemakken voorzien.

  1. Kulminator in Antwerpen

Wanneer je een bezoekje brengt aan deze bruisende stad, hoef je je zeker niet te vervelen. Prachtige museums, historische gebouwen en andere hotspots maken deze stad zeker de moeite waard. Na een dag struinen, is het natuurlijk tijd voor een heerlijk biertje. Met 600 bieren uit de hele wereld, kan elke bierliefhebber zijn hart ophalen. Wanneer je binnenstapt, voelt het eerder als een huiskamer dan een biercafé, maar dat doet de sfeer alleen maar ten goede! Ook dit café is uitgeroepen tot beste café ter wereld. In 2019 heeft deze kroeg met de gigantische biercollectie deze prijs mogen ontvangen. Zeker een bezoekje waard dus!

  1. Moeder Lambic Original & Fontainas in Brussel

Wanneer je een bezoekje brengt aan onze hoofdstad, dan mogen deze 2 biercafés zeker niet overgeslagen worden. Ze hebben dezelfde eigenaar en zijn allebei te vinden op het Fontainasplein in Brussel. Bij moeder Lambic vind je een mooi assortiment aan artisanale bieren van het vat. Niet alleen voor een lekker biertje, maar ook voor heerlijke streekgerechten kan je terecht bij deze kroegen.

Geniet met maten, maar ook met mate

Een drankje doen is natuurlijk gewoon genieten. Let wel op dat het je leven niet op een negatieve manier gaat beïnvloeden. Een alcoholverslaving kan namelijk vele levens verwoesten. Wanneer je het vermoeden hebt dat jij of een ander verslaafd is aan alcohol of drugs, is stoppen met drugs een taak die niet zonder professionele hulp kan worden aangepakt. Gelukkig zijn er vele instanties waar je terecht kunt om hier hulp voor te krijgen.

Geef een reactie