Nieuwsartikelen over business, nieuwe ontwikkelingen en sportieve actitviteiten

Blog

Beter horen met een gehoorapparaat in het oor!

Helaas hebben vele mensen er vroeg of laat laat vak, gehoorverlies. Bij oudere mensen treed het probleem vaak op doordat het gehoor op den duur verslechterd, terwijl gehoorschade in sommige gevallen ook de oorzaak kan zijn. Wanneer je langdurig luistert naar te harde muziek of geen gehoorbescherming draagt, is de kans erg groot dat je op een gegeven moment gehoorschade op zult lopen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende middelen te gebruiken, zoals een gehoorapparaat. Wat is een gehoorapparaat en welke gehoorapparaten zijn nu geschikt? Laten we er eens naar kijken!

Hoe werkt een gehoorapparaat?

Een modern gehoorapparaat, ook wel hoortoestel genoemd, bestaat uit een microfoon, versterker, luidspreker en een computerchip. De chip zal geluid opvangen, zet dit om in een digitaal signaal, waarna deze via de versterker luider wordt gemaakt en je het geluid beter kunt horen. Ook is het met de chip mogelijk om hard en zacht geluid van elkaar te onderscheiden en kun je deze harder of zachter zetten. 

Een gehoorapparaat heeft verschillende standen en kun je dus altijd het geluid horen. Verberg de ruis en hoor je gesprekspartner duidelijk, zonder dat je ongemakkelijkheden krijgt en je een gesprekspartner niet verstaat. Met een gehoorapparaat versta je zo goed als alles, zul je zelf ook niet meer onnodig hard praten en zul je jezelf zelfverzekerder voelen. De gehoorapparaten zijn tegenwoordig namelijk bijna niet meer te zien, omdat de zeer kleine gehoorapparaten nu ook in het oor gedragen kunnen worden!

Een gehoorapparaat in het oor

Waar er voorheen maar enkele varianten van hoortoestellen te gebruiken waren, is er na loop van tijd veel veranderd en kunnen de kleinste apparaten al erg veel problemen voorkomen. Zo kun je kiezen voor een standaard gehoorapparaat, maar ook voor een gehoorapparaat in het oor. Bij een gehoorapparaat in het oor zit de microfoon, versterker, telefoon en batterij allemaal verwerkt in dezelfde behuizing. De specialisten zullen het gehoorapparaat in de gehoorgang en dichtbij het trommelvlies plaatsen, waardoor het geluid helderder en duidelijker zal zijn. 

In eerste instantie is het grootste voordeel van het gehoorapparaat in het oor dat je alles beter kunt horen, maar is het ook een voordeel dat je het gehoorapparaat niet tot nauwelijks ziet. De allerkleinste hoortoestellen hebben een zeer goede werking, maar zal het niet eens opvallen dat je een gehoorapparaat in gebruik hebt. Je kunt zorgeloos gesprekken voeren met je gesprekspartners, geluiden harder en zachter zetten en vang je de geludien in één keer goed op, zodat je niet meer constant hoef te vragen of iemand het nog eens een keer wilt herhalen. Je zult zelfverzekerder zijn en zal een gehoorapparaat je ook zeker niet missstaan, aangezien je deze niet ziet en je jezelf dus nergens druk om hoeft te maken!

Geef een reactie