JeugdZone "De Schans"

We zijn nu bijna halverwege het jaar, wat vliegt de tijd toch voorbij.

Ook voor ons, zo was JeugdZone een lang hangend idee in me achterhoofd, en zo hak je de knoop door en is het een feit, zijn we er alle dagen mee bezig als de eigen kids op school zijn. Daarna als zij thuis komen ben ik natuurlijk gewoon Mama.

 

Ik en alle vrijwilligers (wij allen) zijn geheel happy met de resultaten tot nu toe, is Jds al een begrip bij de Basisschool kinderen en begint het ook een begrip te worden bij de andere kinderen en jongeren. De eerste 3 maanden waren we ook gefocust met de activiteiten op de basisschool kinderen. Bij de derde maand (maart) zijn we dan ook langzaam begonnen voor de Tieners. Dit gaat ook redelijk tot goed. We hebben nu 2x tiener disco gehad, die beiden goed verliepen, ondanks haantjes gedrag de eerste keer. Maar hey, we moeten niet vergeten, 

Het dorp heeft 2 generaties niets gehad voor kinderen en jongeren er was niks, dus ook dat heeft zijn tijd nodig. En die tijd nemen we graag, daarom proberen we gewoon originele dingen te doen. En toch ook een beetje de tieners te betrekken bij sommige activiteiten. 

 

Wat heeft Jds afgelopen maanden dan gedaan?

We hebben regelmatig knutselmiddag, met een thema of een echte meiden middag gehad, maar ook een eichte jongens middag. Als we knutselen voor buitengoed, zoals in april blaaspijp met de jongens. En we zijn op tijd klaar, dan gaat Jds ook met ze naar schoolplein en spelen we gewoon nog een uur met de kids. (sommig knutselgoed, moet natuurlijk ook getest worden) Na deze activiteit zijn ook, naar horen zeggen, vele ouders aan het werk gegaan, maar ook vele jeugdherrinneringen naar boven gekomen bij de ouders van de mannen die er bij deze gezellige middag waren.

 

Ook hebben we met Carnaval de eerste carnavalsdisco gehouden , die rete gezellig was.

Vorige week een eerste echte Nerf midddag op schoolplein gehad, wat een succes was en we dit in najaar of winter nogmaals willen doen, maar dan met Glow in the dark pijlen. Dus zeker voor herhaling vatbaar.

Ook hebben we afgelopen vakantie, een eerste echte KinderKoningsdag gehouden, het was jammer van het weer (zohoooo koud) maar dat weerhield de kinderen niet, alles met alles hadden we een leuke groep kinderen voor de soelletjes (zaklopen, koekhappen, balancetrikes, lepel lopen, tunnel kruipen, kinder sjoelen, blikgooien) waarna we patatje met frikandel hebben gegeten op schoolplein iedereen en elk kind vrij kon spelen met de attributen en op de glijhelling en springkussen wat er stond. Hier zouden een paar tieners bij meehelpen op deze dag, men kwam wel wat laat, maar hey wij zijn ook jong geweest hielden van uitslapen. Maar ze kwamen vooralsnog, dat vonden we toch maar ff TOPPIE van ze. (ondanks alle negatieve berichten die je op dorp leest en men er elke brugpieper en ouder er op aankijkt)

Als slot van vakantie zijn we vrijdags avond met 24 tieners sterk en 5 vrijwilligers, naar Opende gegaan om daar eens een partijtje te Paintballen met ons allen. En dit was enorm leuk, en moeten wij zeggen als vrijwilligers het was een topavond. Ook de jongeren vonden het reuze gezellig.

Natuulijk hebben we deze avond ook beetje met de tieners gepraat, over hoe en wat van jeugdzone wat de bedoeling is. En ze aangehoord, met wat men er van verwacht. En ja altijd rond 21.30 zijn er al weg bij tienerdisco, dus vraag je aan de doelgroep wat missen jullie dan? Wat willen jullie dan, bedoel maybe kunnen we dat realiseren ter zijner tijd. Ook hebben we eerlijk gezegd, onze handen als Jeugdzone (vrijwilligerswerk en inzet) zijn gebonden om dingen te verwezenlijken op moment. Maar wij doen ons best daar waar wij kunnen. 

Zo zal zoals lijkt de volgende tienerdisco, Chillnight heten en willen we proberen dat we bepaalde attributen of iets kwijt kunnen op zo een avond, zodat het in de ogen van de jongeren wel moeite is om langer te blijven ipv op het dorp te hangen of vroeg thuis te zijn.

 

Bedoel het is nu eenmaal een kwestie van luisteren, geluisterd worden ofwel geven en nemen om op een goede weg te komen. Met elk een of ze nu jong zijn van de basischool of ouder van de middelbare school. 

 

Verder wil ik via deze weg het vertrouwen van de ouders, al me vrijwilligers die meehelpen even tussendoor enorm bedanken.Ook de huidige sponsoren voor hun vertrouwen in het idee en het plan en de steuntjes in de rug om dit te verwezenlijken.

 

En natuurlijk we zijn er in eerste instantie voor de kinderen/jongeren, maar om dit door te kunnen zetten resterend van het jaar, organiseren we ism De Akkerschans 12 mei a.s. een grote bingo voor het dorp en omliggende dorpen, dit zodat er door kaartverkoop meer geinvesteerd kan worden in de kinderen en jeugd van Bad Nieuweschans en Drieborg. De bingo is voor iedereen die aanwezig wil zijn en mee wil doen. De prijzen zijn wowie al zeggen wij het zelf.zo zal de hoofdprijs voor superronde 2 kaarten zijn voor Toppers in concert in de Arena. Maar zijn er ook Vleesprijzen, entreekaarten voor o.a. zwembad veendam, gezinskaart voor tenaxx , maar ook bruikbare huishoud produkten, huis en of tuin decoratie. Kortom echt de moeite waard. Om er een gezellig avondje tussenuit te zijn. Voor meer info zie de flyer bij supermarkt, dorpshuis, tuko of in schanskerbode.

 

 

 

Kortom Like en houd JDS Facebook in de gaten. En zet de JDS Website onder favorieten hier zult u ook de foto's van de activiteiten vinden.(ps op website start automatisch radio op, op achtergrond)

 

 

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030