NIEUWESCHANS 1 DOET PRIMA MEE IN DE BOVENSTE REGIONEN. ZONDAG OVERWINNING OP OLDAMBTSTER BOYS (7-0) (zondag 9 december 2018.

Nieuweschans begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na 4 minuten schoot Arjan zijn team naar een 1..0 voorsprong. Met goed combinatie voetbal werd Oldambtster boys onder druk gezet. Robin werd in de 8e minuut op rechts aangespeeld, speelde zijn man uit en knalde de bal tegen de touwen. 2..0. Oldambtster boys kwam er niet meer uit. Nieuweschans kreeg veel ruimte en veel kansen. Yannick had de mogelijkheid om in de 16e minuut de stand op 3..0 te brengen, maar de keeper van Oldambtster boys redde fraai. Nieuweschans controleerde de wedstrijd volledig en creëerde kans op kans. In de 34e minuut pegelde Stefan de bal tegen de touwen 3..0. Even voor de rust ronde Arjan een fraaie aanval subliem af en ging Nieuweschans met een 4..0 voorsprong de rust in. Na een uitstekende eerste helft nam Nieuweschans wat gas terug. Oldambtster boys probeerde om in aanvallend opzicht zich vaker voor de goal van Nieuweschans te laten zien, maar was niet in staat om Nieuweschans in de problemen te brengen. Stefan vergrote de voorsprong in de 50e minuut naar 5..0. Nieuweschans dicteerde het spel kreeg ook in de tweede helft veel kansen. Yannick schoot Nieuweschans met twee fraaie treffers in de tweede helft naar een 7..0 overwinning. Door deze overwinning staat Nieuweschans nu op een gedeelde 2e plek en doet prima mee in de bovenste regionen. (door Dick Wiebrants)

Zondag 2 december 2018

IN DE EINDFASE VAN DE WEDSTRIJD WAS HET BILLENKNIJPEN NIEUWESCHANS TEGEN BNC, MAAR WINT TOCH MET 2-3 EN HEEFT DE AANSLUITING WEER GEVONDEN...


Voor Nieuweschans was het duidelijk dat het zondagmiddag een lastige wedstrijd zou worden tegen BNC. 
Zeker gezien het feit dat BNC vorige week Thos met een grote nederlaag naar huis stuurde. De teams begonnen voorzichtig en aftastend in de beginfase. In de eerste 15 minuten waren er wat mogelijkheden voor zowel Nieuweschans als BNC maar er was geen sprake van grote kansen. In de 25e minuut knalde Sako uit een vrije trap op de vuisten van de keeper van BNC. Nieuweschans werd dreigender maar had enigszins geluk dat BNC in de 32e minuut het vizier niet op scherp had en een goede mogelijkheid verprutste. Nieuweschans toonde meer initiatief in aanvallend opzicht, kreeg meer grip op het spel en Yannick had Nieuweschans in de 35e minuut in een 1 op 1 situatie met de keeper van BNC op voorsprong kunnen schieten, maar de keeper van BNC redde fraai. In de 37e minuut was het wel raak voor Yannick. Yannick werd aangespeeld rond de zestien meter lijn met een tegenstander in zijn rug, maar wist even los te komen met een halve draai en schoot Nieuweschans naar een 0..1 voorsprong. In deze fase dicteerde Nieuweschans het spel. In de 41e minuut werd Arjan aangespeeld aan de linkerkant en zag in een oogwenk Davy de diepte ingaan en zette Davy met een sublieme pass vrij voor de goal waarbij Davy het perfect afrondde. 0..2. 
Nieuweschans ging met een goed gevoel de rust in maar was gewaarschuwd dat BNC zich hier niet bij zou neerleggen. BNC trainer , oud-speler en ook oud trainer van Nieuweschans Gerrie Drenth ging in de tweede helft zelf meespelen om BNC van nieuwe impulsen te voorzien. BNC kreeg in de 49e minuut een grote kans om de aansluit treffer te maken, maar gelukkig voor Nieuweschans ging de bal over het doel. Nieuweschans kreeg in de eerste twintig minuten van de tweede helft twee uitstekende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Kymani die prima inviel, kreeg in de 54e en in de 56e minuut in een 1 op 1 situatie de mogelijkheid om te scoren, maar zag de bal steeds net naast gaan. BNC nam meer risico en kwam in de 66e minuut uit een vrije trap vanaf de zijkant, waarbij de bal hoog voor het doel kwam, ingekopt werd en Gerlof in eerste instantie redde, maar in de rebound kansloos was. 2..1. Nieuweschans werd slordig en vijf minuten later was het weer raak voor BNC die uit een zelfde standaard situatie als bij de eerste goal van BNC de gelijkmaker aantekende. 2..2. Uiteraard was het nu billen knijpen voor Nieuweschans. Langzaam maar zeker herstelde Nieuweschans zich. In de 77e minuut legde Davy in een mooi opgezette aanval de bal breed op Yannick die hier wel raad mee wist en Nieuweschans naar een 2..3 voorsprong schoot. Hierna is Nieuweschans niet meer in de problemen gekomen. Er waren nog kansen voor Sako en Kymani, maar uiteindelijk is de 2..3 overwinning verdiend en heeft Nieuweschans de aansluiting naar de bovenste helft weer gevonden. (door Dick Wiebrants)

VOOR NIEUWESCHANS 1 EEN BELANGRIJKE OVERWINNING TEGEN WARFFUM (2-1) (zondag 25 nov. 2018)


Na de ongelukkige nederlaag vorige week was het voor Nieuweschans van cruciaal belang dat de wedstrijd thuis tegen Warffum in winst omgezet werd. Nieuweschans begon geconcentreerd en goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden tegen Warffum, een van de betere teams. Tot de 30e minuut gebeurde er weinig. De teams hielden elkaar in evenwicht en er was geen sprake van doelrijpe kansen. In de 30e minuut bediende Cruz, Robin op rechts met een mooie pass. Robin liep de linker verdediger van Warffum eruit ,ronde voortreffelijk af en schoot Nieuweschans naar een 1..0 voorsprong. Nieuweschans bleef goed georganiseerd spelen en gaf nauwelijks iets weg. In de 36e minuut veroverde Cruz de bal op het middenveld, schakelde snel met een geweldige pass op Robin die onmiddellijk de trekker overhaalde en met een geweldige knal de keeper van Warffum kansloos liet en Nieuweschans op een 2..0 voorsprong schoot. Een fantastische goal. Nieuweschans ging met een 2..0 voorsprong de rust in. Ondanks de twee nul voorsprong was het duidelijk dat Nieuweschans geconcentreerd moest blijven spelen tegen de voetballende ploeg van Warffum om de drie punten in huis te houden. Warffum nam in de tweede helft in aanvallend opzicht meer risico gezien de achterstand. In de 55e minuut moest Gerlof onze keeper in actie komen en deed dit voortreffelijk. Ook nu was er niet echt sprake van een bovenliggende partij. In de 66e minuut kreeg Warffum weer hoop. Peter kreeg op een ongelukkige manier de bal vanuit een voorzet van Warffum tegen zijn been, die vervolgens onhoudbaar voor Gerlof in het doel verdween. 2...1. De laatste 25 minuten waren spannend, maar Warffum was niet in staat om grote kansen te creëren. Nieuweschans kreeg even voor tijd nog een geweldige kans, maar zag de bal naast het doel verdwijnen. Nieuweschans behaalde een belangrijke overwinning, speelde collectief goed en kan met vertrouwen volgende week zondag naar BNC gaan in Finsterwolde. (door Dick Wiebrants)

DE WEDSTRIJD NIEUWESCHANS 1 TEGEN THOS WEGGEGEVEN….

Nieuweschans begon zondag 18 november voortvarend aan de wedstrijd met de wetenschap dat een overwinning op buurtgenoot Thos uit Beerta een belangrijke stap zou zijn naar  de bovenste regionen. In de 5e minuut reageerde Yannick attent op een voorzet vanaf de linkerkant van Arjan, maar zag zijn doelpoging net naast gaan. Nieuweschans speelde goed en georganiseerd in de eerste helft en was de bovenliggende partij. Het wachten was op de openingstreffer. In de 36 minuut was het raak. De meegekomen Igalin werd op maat bediend door Davy en schoot Nieuweschans naar een verdiende 0...1 voorsprong. Thos kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Nieuweschans ging met een goed gevoel de rust in en de verwachting was dat Nieuweschans de voorsprong en de drie punten mee naar huis zou nemen. In de pauze complimenteerde de trainer de spelers voor het goede spel in de eerste helft, maar waarschuwde dat Thos er de tweede helft er alles aan zou doen om terug te komen in de wedstrijd. Het was dan ook onbegrijpelijk dat Nieuweschans ondanks dat ze gewaarschuwd waren slap en ongeconcentreerd aan de tweede helft begonnen. Thos ging meer naar voren spelen, zette meer druk en ging feller de duels in. In de 51e minuut kwam Thos op gelijke hoogte (1.. 1) door een fout in de opbouw vanuit de verdediging van Nieuweschans af te straffen. Vanaf dat moment werd het spelbeeld anders. Thos nam meer en meer het initiatief en creëerde kansen. Nieuweschans riep dit zelf over haar af. De organisatie werd verwaarloosd, door niet meer vanuit eigen positie en taak te spelen, waarbij spelers op eigen initiatief  op andere positie, s gingen spelen met als gevolg wanorde in de veldbezetting. Thos profiteerde hier optimaal van en trok de wedstrijd naar zich toe door in de 61e minuut en in de 72e minuut te scoren en de overwinning binnenhaalde met een 3...1 eindstand. Voor Nieuweschans moet het duidelijk zijn dat de wijze waarop de wedstrijd in de tweede helft benaderd werd, gewoonweg niet kan. De wedstrijd werd weggegeven door eigen toedoen. (door Dick Wiebrants)
 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030