VV Nieuweschans heeft sinds november 2017 nieuw bestuur

10-11-2017 11:23

Bad Nieuweschans- In de voetbalkantine van VV Nieuweschans is donderdagavond 9 november, het nieuwe bestuur van de voetbalvereniging gepresenteerd. Een week eerder is de verkiezing geweest en hierbij is Dick Smook als nieuwe voorzitter gekozen.

“Na het grote verlies van onze voorzitter, Erik Mulder, die op inspirerende wijze leiding gaf aan de vereniging – en die vreselijk gemist wordt – moest er een nieuw bestuur gekozen worden. Het zittende bestuur bestond nog uit vier leden. In de algemene bijzondere ledenvergadering op 2 november is er met het kiezen en toevoegen van drie personen weer een zevenkoppig bestuur ontstaan. Dick Smook is gekozen als voorzitter, Enzo Leeuwerke en Jolanda Veenstra zijn gekozen als bestuursleden. Het nieuwe bestuur bestaat uit enthousiaste mensen met kennis van zaken. Naast het dagelijks bestuur krijgt ieder bestuurslid de verantwoordelijkheid over een aandachtsgebied (bijvoorbeeld jeugdzaken of accommodatie). Naast alle voetbalactiviteiten hebben we ook nog de camping en de ijsbaan in onze portefeuille. De komende tijd zal dan ook bestaan uit het uitwerken van het beleid inzake alle (neven)activiteiten van de voetbalvereniging”, aldus de VV Nieuweschans

(foto: de presentatie van het nieuwe bestuur van VV Nieuweschans, met  Dick Smook (r) als voorzitter, foto door Jans Dekker) 

Voetbalverslagen door Dick Wiebrants en Enzo Leeuwerke

VOOR NIEUWESCHANS 1 EEN BELANGRIJKE OVERWINNING TEGEN WARFFUM (2-1)

Na de ongelukkige nederlaag vorige week was het voor Nieuweschans van cruciaal belang dat de wedstrijd thuis tegen Warffum in winst omgezet werd. Nieuweschans begon geconcentreerd en goed georganiseerd aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden tegen Warffum, een van de betere teams. Tot de 30e minuut gebeurde er weinig. De teams hielden elkaar in evenwicht en er was geen sprake van doelrijpe kansen. In de 30e minuut bediende Cruz, Robin op rechts met een mooie pass. Robin liep de linker verdediger van Warffum eruit ,ronde voortreffelijk af en schoot Nieuweschans naar een 1..0 voorsprong. Nieuweschans bleef goed georganiseerd spelen en gaf nauwelijks iets weg. In de 36e minuut veroverde Cruz de bal op het middenveld, schakelde snel met een geweldige pass op Robin die onmiddellijk de trekker overhaalde en met een geweldige knal de keeper van Warffum kansloos liet en Nieuweschans op een 2..0 voorsprong schoot. Een fantastische goal. Nieuweschans ging met een 2..0 voorsprong de rust in. Ondanks de twee nul voorsprong was het duidelijk dat Nieuweschans geconcentreerd moest blijven spelen tegen de voetballende ploeg van Warffum om de drie punten in huis te houden. Warffum nam in de tweede helft in aanvallend opzicht meer risico gezien de achterstand. In de 55e minuut moest Gerlof onze keeper in actie komen en deed dit voortreffelijk. Ook nu was er niet echt sprake van een bovenliggende partij. In de 66e minuut kreeg Warffum weer hoop. Peter kreeg op een ongelukkige manier de bal vanuit een voorzet van Warffum tegen zijn been, die vervolgens onhoudbaar voor Gerlof in het doel verdween. 2...1. De laatste 25 minuten waren spannend, maar Warffum was niet in staat om grote kansen te creëren. Nieuweschans kreeg even voor tijd nog een geweldige kans, maar zag de bal naast het doel verdwijnen. Nieuweschans behaalde een belangrijke overwinning, speelde collectief goed en kan met vertrouwen volgende week zondag naar BNC gaan in Finsterwolde. (door Dick Wiebrants)

 

 

2 november 2018

LEUKE OEFENPOT EINDIGT IN EEN DECEPTIE VOOR NIEUWESCHANS 1 TEGEN VVS......
Wat een leuke en zinvolle oefenpot zou worden eindigde voor Nieuweschans in een deceptie. De eerste kans in de 10e minuut was voor Nieuweschans, maar het grossierde vervolgens in het geven van foute passes en verkeerde keuzes. VVS profiteerde hiervan en kwam in de 21e minuut op voorsprong (0..1) door slecht uitverdedigen van Nieuweschans. Nieuweschans kreeg nog een aantal mogelijkheden waarbij Sako en Daly waren betrokken, maar kwamen niet tot scoren. VVS kreeg in alle linies een zee van ruimte en in de 30e minuut was het wederom raak voor VVS. Een speler van VVS kon ongehinderd een steekpas geven welke keurig werd afgerond. (0.. 2). De hoop was gevestigd op een andere en betere Nieuweschans in de tweede helft. Dit bleek niet het geval. Ondanks een paar mogelijkheden bleef Nieuweschans volharden in onzorgvuldig spel en veel onnodig balverlies. De 0..3 en 0..4 voor VVS waren hier een voorbeeld van. VVS had de score nog verder kunnen uitbreiden maar Gerlof onze keeper zat goed in de wedstrijd en wist met prima reddingen dit te beperken. Laat het voor Nieuweschans een les zijn dat je vanuit je positie en de taak die daarbij hoort moet voetballen met daaraan gekoppeld een positieve wedstrijd instelling. (door Dick Wiebrants)

29 oktober 2018 (Nieuweschans 2)

ADOLF TUIN SCOORT TIJDENS ZIJN AFSCHEIDSWEDSTRIJD....
Nieuweschans 2 - Oldambster Boys 2 4-1 (3-1)
Doelpunten Nieuweschans: Adolf Tuin en Thomas Hauwen (3x)

Vandaag de 4e competitiewedstrijd van Nieuweschans 2. Met 6 uit 3 staan de Schanskers er goed voor en tegen het laag geklasseerde Oldambster Boys is het zaak om de punten in huis te houden zodat de aansluiting met de bovenste plaatsen op de ranglijst blijft. Daarnaast wilde Nieuweschans 2 Adolf Tuin natuurlijk een passend afscheid geven.
Adolf die meer dan 40 jaar lang voor bijna alle vertegenwoordigende elftallen van de club speelde. Grote successen (kampioenschappen/promoties) en ook dieptepunten (degradaties), alles maakte Adolf mee. Mooiste tijd qua voetbal waren voor Adolf de jaren in de derde klasse, 19 jaar toen nog maar en spelen met onder andere Dick Wiebrants, Harrie Thoma, Berend Brouwer, Jur Wildeman, Helmer Wesseling, Johan "Charlie" Houwen, Harm Poelman. Een ware belevenis destijds toen er nog voor een paar honderd man publiek werd gespeeld. Laatste mooie wapenfeit was natuurlijk het kampioenschap van 2015, op 53 jarige leeftijd dat nog meemaken was geweldig. Maar nu op 56 jarige leeftijd, is het genoeg geweest en gaat Adolf dus genieten van zijn voetbal pensioen. Het is al eerder benoemd, maar we hopen Adolf zo af en toe nog even te treffen langs de lijn. Daarnaast wensen wij hem alle goeds voor de toekomst, veel geluk en gezondheid!
Dan de wedstrijd. Nieuweschans bleek duidelijk een maatje te groot te zijn voor de Boys uit Nieuw Scheemda. Nieuweschans heerste en had een duidelijk veldoverwicht. Toch werden de eerste 25 minuten niet veel kansen gecreëerd. Er moest dan ook een strafschop aan te pas komen om de score te openen. Brahim werd duidelijk neergehaald binnen de 16 en scheidsrechter Prijt wees dan ook gedecideerd naar de 11-meter stip, strafschop! Gelegenheidsaanvoerder en afscheid nemende Adolf kreeg nu de gelegenheid om zijn afscheid op te luisteren met een doelpunt. Tuin faalde niet en schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Hierna was de ban gebroken en kreeg Nieuweschans een flink aantal kansen en mogelijkheden om de score uit te breiden. King, wie anders, wist uiteindelijk met 2 droge schuivers een 3-0 stand op het scorebord te zetten. Zo leken beide teams de rust in te gaan, maar hoe is het mogelijk, Oldambtster Boys maakt op slag van rust de 3-1. Een misverstand tussen Dick en Kjeld werd genadeloos afgestraft. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.
Na rust bleef Nieuweschans de betere ploeg, maar Oldambster Boys kreeg nu ook wel wat kansen. Enzo moest 2 keer redding brengen op lastige schoten en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer voor de gasten. Niet veel later ging de wedstrijd definitief op slot. Henk de Tank gaf een piekfijne assist op King die hiermee zijn hattrick compleet maakte: 4-1! Hierna werd de wedstrijd grimmiger, het was dan ook maar goed dat scheidsrechter Prijt iets te vroeg voor het einde van de wedstrijd floot.
Door deze overwinning blijft Nieuweschans 2 goed meedoen om de bovenste plaatsen. De maand november speelt het tweede alleen maar uitwedstrijden, te beginnen in Wildervank, een week later in de derby bij Thos en weer een week later in Jipsingboertange bij JVV. (door Enzo Leeuwerke)

 

29 oktober 2018

EEN MEER DAN VERDIENDE OVERWINNING VAN NIEUWESCHANS 1 OP FROOMBOSCH (0-5)....
Nieuweschans boekte een simpele en verdiende overwinning op Froombosch. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat Nieuweschans de bovenliggende partij was. Froombosch werd direct onder druk gezet. In de 5e minuut kreeg Nieuweschans de eerste mogelijkheid middels een schot van Yannick die net over ging. Nieuweschans deelde de lakens uit en had in de 10e minuut op voorsprong moeten komen. De opgekomen Cruz legde binnen de zestien de bal panklaar voor Steffan die de hoek voor het uitzoeken had maar naast schoot. Nieuweschans dicteerde de wedstrijd en het wachten was op de openingstreffer. Froombosch kwam er nauwelijks uit en was niet in staat om Nieuweschans in de problemen te brengen. De kansen via Robin..Kymani.. Steffan en de assists van Davy waren volop aanwezig om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. In de 31e minuut was het raak. Yannick bediende Steffan die Nieuweschans op een verdiende 1..0 voorsprong schoot. Vanaf dat moment was de gedachte dat Nieuweschans snel de tweede goal zou maken. Ondanks de voorsprong en het veldoverwicht werd er in het laatste kwartier van de eerste helft minder geconcentreerd gespeeld en werd er niet meer gescoord. De tweede helft begon goed voor Nieuweschans. Froombosch werd direct met goed veldspel onder druk gezet en Robin kreeg in samenwerking met Aziz in de 52e minuut een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. Een minuut later knalde Davy met een goede actie op de paal. Het kon niet uitbljven. Yannick kwam in een 1 op 1 situatie met de keeper van Froombosch, waarbij de keeper in eerste instantie redde, maar Yannick in de rebound Nieuweschans in de 56e minuut op een 2..0 voorsprong schoot. Vier minuten later was het weer raak. Davy met een assist op Stefan, die de 0..3 aantekende. Nieuweschans bleef met goed voetbal Froombosch onder druk houden en kreeg kans op kans. Kymani (binnenkort naar de USA.. Lees BNS nieuws) maakte de vierde goal in de 85e minuut (0.. 4). Even voor het einde werd een verdediger van Froombosch dusdanig onder druk gezet, waardoor hij zijn eigen keeper passeerde. ( 0..5). Een meer dan verdiende overwinning voor Nieuweschans met overwegend goed spel. (door Dick Wiebrants)

22 oktober 2018

NIEUWESCHANS HERPAKT ZICH DUIDELIJK IN DE WEDSTRIJD TEGEN VV MEEDEN Uitslag 5-2....
Nieuweschans herstelde zich goed na de nederlaag van vorige week. Nieuweschans pakte direct het initiatief en Yannick kreeg de eerste mogelijkheid in de 9e minuut. Meeden profiteerde in de 11e minuut van een fout in de verdedigingslinie van Nieuweschans waardoor Meeden simpel kon scoren (0-1). Ondanks de achterstand kreeg Nieuweschans de betere kansen. Davy had Nieuweschans in de 12e minuut al op gelijke hoogte kunnen brengen maar miste voor open doel. Meeden gesteund door de voorsprong was gevaarlijk in de omschakeling waarbij Nieuweschans in 16e minuut het geluk had dat een kopkans door Meeden niet verzilverd werd. Maar de kansen voor Nieuwe schans bleven komen. Steffan knalde in de 18 e minuut op de vuisten van de keeper van Meeden en Davy wist in de 25e minuut niet te scoren in een 1 op 1 situatie. Even later tekende Yannick de verdiende gelijkmaker aan. (1-1). Drie minuten later was het weer raak. Steffan bekroonde een individuele actie met een mooie goal en schoot Nieuweschans op voorsprong(2-1). Meeden bleef gevaarlijk in de omschakeling maar de uitstekende keepende Gerlof was zeer attent met een aantal prima reddingen. Gezien de kansen verhouding was het wachten op meer goals van Nieuweschans. Dit stopte toen Meeden in de 32e minuut een strafschop kreeg en de stand weer gelijk schoot. (2-2). Nieuweschans ging gewoon door waar het gebleven was. Arjan bediende Steffan met een slim balletje en Steffan ronde deze mooie combinatie doeltreffend af. (3-2). Meeden kwam er af en toe gevaarlijk uit maar Gerlof onze keeper reageerde hier zeer attent op. In de 43e minuut werd het 4-2 door een vrije trap van Cruz. Nieuweschans bleef dreigend in aanvallend opzicht. Benjamin zorgde ervoor dat Steffan zijn derde goal kon maken en schoot Nieuweschans in de 45e minuut naar een 5-2 voorsprong. Na de pauze nam Meeden meer risico, kreeg wel een aantal mogelijkheden, maar zoals gezegd Gerlof stond uitstekend te keepen en verhinderde dat Meeden in de tweede helft tot scoren kon komen. Nieuweschans kreeg nog voldoende kansen om de score verder uit te bouwen maar was niet scherp genoeg in de afronding. Gezien het beeld van de wedstrijd een verdiende en belangrijke overwinning. (door Dick Wiebrants). Foto's; fragmenten uit de wedstrijd...

 

15 oktober 2018

NIEUWESCHANS 1 - WOLTERSUM 1: "EEN TOTALE 'OFFDAY' VOOR VV NIEUWESCHANS"....
Het was een totale offday voor Nieuweschans. De verwachting was dat Nieuweschans na de prima gespeelde oefenwedstrijd van afgelopen donderdag zou laten zien dat de punten in Bad Nieuweschans zouden blijven. Het tegendeel was waar. Woltersum kwam veel beter uit de startblokken, creëerde mogelijkheden in de beginfase en kwam in de 20e minuut verdiend op voorsprong. ( 0 - 1 ) Nieuweschans wist hier weinig tot niets tegenover te stellen. Het grossierde in foute passes en verkeerde keuzes. De onzekerheid binnen het team van Nieuweschans nam toe en Woltersum kreeg meer en meer vertrouwen dat er vanmiddag iets te halen viel. Nieuweschans kreeg even voor de rust weer hoop. Sako speelde zijn directe tegenstander uit, gaf een strakke voorzet die Yannick afrondde. ( 1 - 1). De gelijkmaker even voor de pauze deed hopen dat Nieuweschans zich kon herpakken. Dit was niet het geval. De eerste mogelijkheden waren voor Woltersum. In de 52e minuut schoot Cruz een vrije trap op de paal. Woltersum bleef de gevaarlijkste ploeg. Nieuweschans speelde te slordig en met te weinig spirit om Woltersum echt in de problemen te brengen. Door een misverstand tussen Cruz en Gerlof kon de spits van Woltersum ongehinderd zijn team op een voorsprong brengen. ( 1 - 2). Nieuweschans probeerde het wel maar was niet bij machte om het spel naar zich toe te trekken. Woltersum vergrote de voorsprong met een afstandsschot in de 72e minuut. (1-3). Er kwamen nog wel wat mogelijkheden voor Nieuweschans, maar de overtuiging ontbrak. In de 81e minuut scoorde Woltersum wederom (1-4) en won verdiend. Nieuweschans heeft zichzelf een slechte dienst bewezen,door de aansluiting met de bovenste helft van de competitie voorlopig te missen. De frisheid-creativiteit- en teamspirit die ze afgelopen donderdag hebben laten zien, ontbrak vanmiddag volledig. (foto's: fragmenten uit de wedstrijd Nieuweschans-Woltersum) (verslag door Dick Wiebrants)

 

12 oktober 2018

DE EINDSTAND ZEGT GENOEG!..VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJD NIEUWESCHANS 1 - MÖHLENWARF 1: 6-6 MET SPECTACULAIRE ACTIES....
In een vriendschappelijke wedstrijd speelde Nieuweschans donderdagavond 11 oktober tegen Möhlenwarf uit Duitsland. De volop aanwezige toeschouwers zagen een doelpuntrijke wedstrijd. Möhlenwarf opende de score en stond na 20 minuten op een 0..2 voorsprong. Ondanks de achterstand was Nieuweschans niet de mindere ploeg. De aansluittreffer was dan ook meer dan verdiend. Nieuweschans bleef kansen creëren en kwam in de 35e minuut op gelijke hoogte. Möhlenenwarf met veel snelheid voorin ronde even voor de pauze een counter af met een doelpunt en ging met een 3_2 voorsprong de tweede helft in. In de tweede helft was Nieuweschans de bovenliggende partij en creëerde kans op kans. Met mooie en snelle combinaties werd Möhlenwarf onder druk gezet. Nieuweschans Uiteindelijk wist Nieuweschans nog 4x te scoren, maar Möhlenenwarf profiteerde van het feit dat Nieuweschans in verdedigend opzicht niet scherp genoeg was, waardoor Möhlenenwarf steeds weer op gelijke hoogte/voorsprong kwam. Voor de toeschouwers was het een mooie wedstrijd. Veel doelpunten, spectaculair te acties voor de goal en teams die de aanval opzichten. De eindstand van 6_6. zegt genoeg. (door Dick Wiebrants)

8 oktober 2018 Nieuweschans 2


NIEUWESCHANS 2 - WESTERWOLDE 3: 6-2 (2-1)
Doelpunten Nieuweschans: Thomas Hauwen 3x, Berend Menninga, Michel Topelen en Mark Wiebrants

Nieuweschans 2 heeft de overwinning van vorige week een passend vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen Westerwolde 3. Met duidelijke cijfers (6-2) werd de ploeg uit Vlagtwedde/Boertange huiswaarts gestuurd. Hiermee nestelt Schanze zich in de top 4 en kan het zich zowaar al gaan opmaken voor een heuse topper volgende in en tegen het tweede team van Alteveer. Alteveer heeft immers na 3 wedstrijden 1 puntje meer verzameld.
De wedstrijd tegen Westerwolde begon net als vorige week nogal teleurstellend, een te slappe instelling ("we wassen dat varkentje wel even") was hier debet aan. In tegenstelling tot vorige week kreeg Schanze 2 nu wel het deksel op de neus. Nadat beide ploegen elkaar wat hadden afgetast zorgde een snelle uitbraak voor de toch enigszins verrassende 0-1 tussenstand. Keeper Smook werd van dichtbij verschalkt.
Hierna leek Nieuweschans toch wat wakker geschud. Binnen 5 minuten was het weer gelijk. Berend Menninga, schijnbaar geprikkeld door een weddenschap met de leider, werd door Thomas Hauwen weg gestuurd en 1 op 1 met de keeper faalde hij niet en schoof beheerst de 1-1 binnen. Hierna bleef Nieuweschans, ondanks slordig spel af en toe, de bovenliggende partij. Thomas Hauwen zorgde voor wat rust op de bank door met een bekeken schot Nieuweschans op 2-1 te zetten.
Hierna viel er nog maar weinig te genieten en ging men dus met deze stand aan de thee. Wat volgde was een donderspeech van leiders Kerkhof en Leeuwerke, ook nog eens ondersteund door een boze aanvoerder Dick Wiebrants.
Deze donderspeech zette Schanze 2 weer op het juiste spoor leek het. Net als vorige week werd in het eerste kwartier na rust orde op zaken gesteld. In no time was het via Thomas Hauwen (2x) en Michel Topelen 5-1. Hierna kreeg Nieuweschans nog legio kansen maar dit was helaas niet aan de Schanskers besteed. De grootste kans was nog wel voor Eddie "the eagle" Swarts die tot ontzetting van iedereen die Schanze een warm hart toedraagt vanaf 2 meter nog over wist te schieten. Nieuweschans bleef drukken en na 25 minuten werd het 6-1 door een kanonskogel van Mark Wiebrants, een wereldgoal het mag gezegd worden. Hierna wisselde Nieuweschans man of the match King Hauwen en werd het zelfs nog 6-2 door een onoplettendheidje achterin. (laatste man Jack Kerkhof ging 1 keer mee naar voren en direct was alle organisatie verdwenen)
Dit was het laatste wapenfeit, niet veel later floot scheidsrechter Prijt voor het einde en kunnen we constateren dat Nieuweschans 2 leuk mee blijft doen om de bovenste plekken. Zoals gezegd, volgende week de topper in Alteveer. Met de steun van vaste uitsupporter Kevin Burema moet dit vast weer goedkomen.

 

8 oktober 2018

ONNODIG VERLIES NIEUWESCHANS 1 TEGEN DWZ....
Het was voor Nieuweschans een vervelende middag. Het liep tegen de eerste nederlaag aan en aanvoerder Arjan T. werd met rood van het veld gestuurd. Nieuweschans begon voortvarend aan de wedstrijd. Stefan K kopte in de 7e minuut de bal net over de lat. Een minuut later reageerde de keeper van DWZ voortreffelijk op een afstandsschot van Aziz. De kansen bleven komen. In de 12e minuut veroverde Nieuweschans de bal in de omschakeling en de keeper van DWZ reageerde attent op de schot van Stefan. DWZ spelend in een 4-5-1 formatie wist daar weinig tegenover te stellen. Het eerste wapenfeit van DWZ in de 25e minuut was een afstandsschot die door Gerlof prima werd gepareerd. Nieuweschans beloonde zich in de 30e minuut. Yannick lanceerde Aziz die de bal prima aannam en Nieuweschans op een verdiende 0-1 voorsprong schoot. DWZ spelend op de grens van het toelaatbare kreeg in de 35e minuut een mogelijkheid om Gerlof op de proef te stellen, maar de kans werd slecht uitgespeeld. Nieuweschans bleef de beter ploeg en kreeg voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Cruz speelde voortreffelijk als laatste man en bediende zijn mede spelers met prachtige passes. Het was dan ook jammer dat het bij 0-1 bleef tot de pauze. Nieuweschans begon goed aan de tweede helft. Raymon linksachter, stoomde in de 47e minuut op richting de zestien van DWZ , stuurde met een prachtige schaarbeweging twee spelers van DWZ het bos in en knalde op de vuisten van de keeper van DWZ. De kansen bleven komen. Yannick strandde in de 50 minuut op de keeper van DWZ in een 1 op 1 situatie. DWZ had besloten om er in fysiek opzicht nog een schepje bovenop te doen. Nu werd de grens van het toelaatbare aan de lopende band overschreden door DWZ en de wedstrijd werd meer en meer onvriendelijk. De scheidsrechter was hier mede debet aan, door het toe te laten dat DWZ er een schoppartij van maakte. Nieuweschans liet zich meeslepen. In de 60e minuut strafte DWZ in de omschakeling de slordigheid van Nieuweschans af en kwam op gelijke hoogte. 1 – 1. Gerlof reageerde hierna nog een aantal keren attent op de counters van DWZ. Zoals gezegd liet Nieuweschans zich teveel meeslepen in het voetbalgevecht, waardoor dit ten koste ging van het spel. In de 70e minuut gaf Nieuweschans teveel ruimte weg in de verdediging waardoor een speler van DWZ voldoende tijd kreeg om aan te leggen voor een schot en schoot DWZ naar een 2-1 voorsprong. Arjan onze aanvoerder probeerde de scheids ervan te overtuigen dat hij een keer moest ingrijpen bij de harde charges van de spelers van DWZ, maar kon met rood vertrekken. Nieuweschans bleef het nog wel proberen om op gelijke hoogte te komen, maar had niet meer de mentale kracht om het tij te keren. Het is jammer dat we de punten onnodig hebben laten liggen. Zondag a.s. spelen we thuis tegen Woltersum en kunnen we de aansluiting bij de bovenste helft weer krijgen door de drie punten binnen te halen. (door Dick Wiebrants)

2 oktober 2018 (Nieuweschans 2)

NIEUWESCHANS 2 HEEFT ZONDAGMORGEN DE EERSTE PUNTEN GEPAKT IN HET NIEUWE SEIZOEN....
zondag 30 september: DWZ 3 - Nieuweschans 2 1-5 (0-2)
Doelpunten Nieuweschans: Berend Menninga 2x, Michel Topelen, Michel Pintus en Eddie "the eagle" Swarts

Nieuweschans 2 heeft in de uitwedstrijd tegen DWZ uit Ommerlanderwijk de eerste punten in het nieuwe seizoen gepakt. Na de valse start vorige week (0-2 nederlaag tegen Bellingwolde 3) werd er nu ruim gewonnen en kon men met de volle buit huiswaarts keren.
Nieuweschans trad vandaag aan zonder spelmaker en vedette King Hauwen, ook ontbraken onder andere Kjeld Bolland, Enzo Leeuwerke, Alwin Nanninga (mysterieus griepvirus) en Raymond Koetje.
Toch was het tweede nog met 14 spelers afgereisd. Al snel werd duidelijk dat er wel iets te halen viel voor de Schanskers. DWZ beschikte over een matige ploeg en Schanze zou dit moeten kunnen winnen. Toch grossierde het elftal van Nieuweschans in foutieve passes en was het spel het eerste half uur niet om aan te zien. Toby had weer eens een kop naar beneden dag en zo waren er meer spelers die niet lekker in de wedstrijd zaten. Zo ook Berend Menninga, echter de reserve aanvoerder nam zijn elftal op een gegeven moment toch bij de hand. Eerst tikte hij simpel van dichtbij de 0-1 binnen en niet veel later maakte hij op magistrale wijze (schot 25 meter in de rechter bovenhoek) de 0-2. Verrassend was dit wel, Menninga maakte de afgelopen 6 seizoenen niet veel meer doelpunten dan de 2 van vandaag. Tussendoor redde keeper Henk de Tank nog prima op een inzet van DWZ en met de 0-2 gingen beide ploegen aan de thee.
Na rust werd de wedstrijd heel snel beslist, Nieuweschans denderde over DWZ heen en binnen 10 minuten stond het 0-3 via Michel Pintus en werd het 0-4 door een getergde Eddie the Eagle Swarts.
Hierna kabbelde de wedstrijd verder en werd de eretreffer gemaakt door DWZ na een foutje van Harry Klaassens. (volgens Harry door slechte communicatie)
Het slotakkoord kwam van Michel Topelen die scoorde op aangeven van Geert Eltjo of was het nu toch Jack?
Volgende week treedt Nieuweschans 2 weer aan op de Lange Akkers, tegenstander is dan Westerwolde 3. (door Enzo Leeuwerke)

 

1 oktober 2018

 

KLOOSTERBUREN WAS NIET IN STAAT OM HET NIEUWESCHANS ECHT MOEILIJK TE MAKEN....
Bad Nieuweschans- Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Nieuweschans zondagmiddag de bovenliggende partij was. In de 4e minuut toonde de keeper van Kloosterburen zijn kwaliteiten en wist met een prima redding op een vrije trap van Sako, te voorkomen dat Nieuweschans op voorsprong kwam. Nieuweschans bleef dreigend richting het doel van Kloosterburen. Er waren mogelijkheden voor Bram en Cruz. In de 12e minuut was het raak. Igalin bediende Sako met een mooie pass. Sako die vandaag zijn debuut in het eerst elftal maakte, liet zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. Met een goede aanname en een korte draai schoot hij Nieuweschans naar een 1-0 voorsprong. Kloosterburen stelde hier weinig tegenover en was niet in staat om Nieuweschans het echt moeilijk te maken. De kansen voor Nieuweschans bleven komen. In de 15e minuut knalde Yannick met een mooie individuele actie op de lat en tekende Sako met een spectaculaire omhaal bijna zijn tweede goal aan. Paal en lat bleven in de weg staan. Yannick zag wederom zijn individuele actie in de 18e minuut niet beloond. Nu stond de paal in de weg. Nieuweschans bleef kansen creeren en in de 28e minuut was het JC die alleen voor de keeper van Kloosterburen kwam en zijn schot op de paal zag belanden. Het kon niet uitblijven. In de 37e minuut bediende Arjan, Yannick met een slim balletje waarbij deze de verdediger van Kloosterburen uitspeelde en Nieuweschans op een verdiende 2-0 voorsprong bracht. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was het de verwachting dat Nieuweschans in de tweede helft de voorsprong van 2-0 verder zou uitbouwen. Nieuweschans was in de tweede helft minder dominant dan in de eerste helft. Er waren wel kansen, maar de onzorgvuldigheid in de passing nam toe en men liet Kloosterburen af en toe in het spel komen, waarbij gezegd moet worden dat dit niet tot echt grote kansen voor Kloosterburen leidde. Ook in de tweede helft stond de lat in de 85 e minuut weer in de weg bij een schot van Yannick. De afvallende bal werd door Igalin op een afstand van rond de 25 meter als een kanonskogel tegen de touwen geschoten. Een geweldige goal. De eindstand van 3-0 was dik verdiend. Verder een positief punt was dat onze aanvoerder Benjamin H na een vervelende enkelblessure weer speelminuren heeft gemaakt. (door: Dick Wiebrants;

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030