Damclub Winschoten start competitie voor beginnende leden

 

In de “slipstream” van de WK match tussen Roel Boomstra en Jan Groenendijk luidt damclub Winschoten het nieuwe jaar in met een aparte competitie voor de beginnende dammers. Na intensief marktonderzoek is gebleken dat daar duidelijk behoefte aan is. Het is namelijk niet verstandig nieuwe toetredende leden, zonder damervaring, te laten “meedraaien” in de reguliere competitie voor clubdammers. Voor beide categorieën werkt dat nogal deprimerend. Damclub Winschoten is momenteel de enigste damvereniging in Oost Groningen die de beschikking heeft over drie groepen dammers, oplopend in sterkte, namelijk beginners, gevorderden A en gevorderden B. Aan de groep nieuwelingen wordt apart aandacht besteed. Zoals gebruikelijk wordt in eerste instantie aandacht besteed aan de grondbeginselen van het dammen. De “inloop” begint dinsdagavond 3 januari vanaf 19.00 uur in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten. Ter introductie worden de eerste vier bezoeken aan de club geen contributie geïnd.   

WK match laat damvirus ontwaken

De 23 jarige Wereldkampioen Roel Boomstra uit Groningen en de 18 jarige Jan Groenendijk uit Wageningen hebben de damsport weer op de kaart gezet, door de WK match af te werken met indrukwekkende en leerzame partijen. Geen “salon remises”, integendeel er werd volop strijd geleverd met hoogstaand spel. Deze ambassadeurs met crew en nodige media aandacht, heeft er toe bijgedragen dat het dammen weer volop in de belangstelling staat. Het kader van Damclub Winschoten heeft zich ondertussen al warm gelopen langs de zijlijn om nieuwe leden wegwijs te maken in de damsport. Vooruitlopend heeft de damclub reeds een apart “leslokaal” in de Bovenburen beschikbaar gesteld om de liefhebbers de grondbeginselen van het dammen te onderwijzen. Daarbij is de damclub uitstekend geoutilleerd. Op een “tv scherm” wordt namelijk moeiteloos de basiskennis van het dammen  geprojecteerd. Overigens de clubavond begint elke dinsdagavond om 19.30 uur.

Demi Peters damkampioene

De 10 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans is woensdagmiddag kampioene geworden op het 1e Regio Cup damtoernooi voor jeugdspelers in Gramsbergen. Deze eerste editie vond plaats in gebouw “De Binder”. De 44 jeugdspelers waren ondergebracht in 6 groepjes van maximaal 8 spelers, waarbij een z.g. rondtoernooi werd afgewerkt. De deelnemers kwamen uit Warffum, Groningen, Sneek, Hijken, Hoogeveen, Beilen, Dedemsvaart, Gramsbergen en van Damclub Winschoten. Demi wist in groep 4 al haar partijen winnend af te sluiten, waarmee ze naast de 1e prijs beker, tevens beslag legde op de felbegeerde wisselbeker. Deze wisselbeker mag ze tot 3 december in haar prijzenkast zetten tot de 2e regio Cup in Drachten. Janick Lanting eveneens uit Bad Nieuweschans werd overigens 2e in groep 5 en de 13 jarige Kyra van Driel uit Heiligerlee 3e in groep 3. De overige spelers van Damclub Winschoten, namelijk Anna Klooster uit Bad Nieuweschans, Jamey en Nickey Loots beide uit Winschoten en plaatsgenoot Lukas Bleeker, waren terug te vinden in de middenmoot. 

(foto: Demi Peters uit Bad Nieuweschans)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030