Zonder fitnesscentrum B-Fit had De Akkerschans waarschijnlijk niet meer bestaan

16-09-2016 12:10

Bad Nieuweschans- Fitnesscentrum B-Fit gevestigd in De Akkerschans bestaat al weer drie jaar. Directeur Henk de Jonge: “Het is allemaal ontstaan na het verdwijnen van de bibliotheek uit De Akkerschans. Er moest wat gebeuren om het MFC draaiende te kunnen houden. De bibliotheek was toch een vaste bron van inkomsten en toen deze weggevallen was moest er dringend op zoek worden gegaan naar een andere invulling. Ik kwam in contact met Peter Nomden, eigenaar van een groot fitnesscentrum in Ihrhove  / Westoverledingen (Dld) en 25 jaar ervaring heeft.  Hij heeft mij kunnen overtuigen, met zijn kennis en ervaring, dat het opzetten van een sportschool c.q., fitnesscentrum  in Bad Nieuweschans toekomstmogelijkheden had. Zelf had ik er eigenlijk geen vertrouwen in. Bad Nieuweschans een dorp met nauwelijks 1500 inwoners en wanneer  5% van deze inwoners een abonnement zou nemen, dan zou het nooit uitkunnen. Peter had en heeft een vooruitziende blik en zei steeds “Wacht maar af!” Ik zou zien dat in korte tijd ook veel sporters vanuit Duitsland de toen nog op te zetten sportschool zouden gaan bezoeken. En dat is uitgekomen; driekwart van de bezoekers komt uit Duitsland.”

Het fitnesscentrum B-Fit in Bad Nieuweschans werkt helemaal volgens dezelfde formule als de sportschool van Peter Nomden. Ook de naam is hetzelfde met het bekende logo.  Mensen die sporten bij B-Fit hebben gemerkt dat de sportschool anders werkt dan de grote commerciële fitnesscentra.  Bij deze grote centra kan een ieder zich aanmelden, zonder dat er gekeken wordt of het wel verantwoord dat iemand intensief gaat sporten. Bij B-Fit krijgt een ieder die zich aanmeldt een uitgebreide Gezondheidscheck . Uitgebreid wordt gekeken naar de bloeddruk, fitheid etc. en ook wordt het persoonlijke verhaal omtrent medische achtergrond in ogenschouw genomen om een persoonlijk trainingsschema op te kunnen stellen. Deze Gezondheidscheck noemen beide mannen De Jonge en Nomden dé succesformule van B-Fit.  Peter Nomden: “De persoonlijke begeleiding is de kracht van onze sportschool. Beide centra zijn overzichtelijk, geen honderden vierkante meters vloeroppervlak. Wij zien dus direct wanneer iemand hulp nodig heeft om de oefeningen te verbeteren. Ook de toestellen, zowel voor cardio als krachttraining zijn van degelijke kwaliteit, dus geen futuristische  toepassingen.  Mensen gaan bij ons aan de slag met een trainingsschema, aangevuld met een voedingsplan om tot optimale resultaten te komen. Wij hebben ook groepslessen, zoals rug- en buiktraining, body-balance, power-fight,  Zumba (dans/ fitnessoefeningen op Latijns-Amerikaanse muziek) en spinning. Toch is de trend dat groepslessen minder worden. De moderne mens wil zelf kunnen bepalen wanneer hij of zij wil gaan sporten. Op de sportschool check je in en je doet je programma. Daarom hebben veel sportverenigingen het ook zo moeilijk, omdat je daar altijd gebonden bent aan de trainingsmomenten.”

Ook werkt B-Fit uit Bad Nieuweschans samen met Slecht&Westra fysiotherapeuten. Zij huren twee middagen in de week de sportschool af en draaien daar in hun eigen programma. Op een gegeven moment kunnen hun cliënten zelfstandig een programma  volgen en maken dan veelal de overstap naar de reguliere begeleiding van B-Fit.

Voor het volledige programma van het Schansker  fitnesscentrum kijk onder sport van Bad Nieuweschans Online en klik op B-Fit of anders op deze link: https://www.bnsnieuws.nl/sport/b-fit/

(foto: Henk de Jonge en Peter Nomden)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030