Zondag 12 november eerste concert in Oude Remise nieuwe vorm met Ad Visser en Ralph Rousseau

02-10-2017 10:41

BAD NIEUWESCHANS – Ad Visser en Ralph Rousseau geven op zondag 12 november een concert in De Oude Remise in Bad Nieuweschans. Het is zowel een (hernieuwde) kennismaking met De Oude Remise, als met de man die na zijn TopPop-tijd door ‘ons’ cultureel landschap raasde met zijn buitenissige kunstuitingen én zijn kompaan, gepromoveerd natuurkundige.

Twee award-winnaars bij elkaar: Ad Visser (De Zilveren Harp) en Ralph Rousseau (Edison Klassiek Publieksprijs) samen op de planken. Multi-media performer, singer-songwriter en schrijver Ad Visser tekent voor zang en gitaar, muziek en tekst. Edisonwinnaar Rousseau speelt viola da gamba (7-snaren). Hij speelde solo onder meer bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Philharmonia Orchestra.

De parade van de hemelse tragedie
Visser (1947) maakte furore met onder andere ‘De parade van de hemelse tragedie’, een 9 uur durend lied dat bestaat uit 1050 verzen en inmiddels ook in boekvorm is verschenen. Het concert bestaat uit Nederlandstalige ‘songs & stories’ met een unieke sound. Visser: “Het zijn krachtige visies op het dagelijkse bestaan die over elkaar tuimelen, stevig gekruid met humor. Inclusief enkele sappige videofragmenten uit De parade van de hemelse tragedie! Ik beloof u dat het intens & meeslepend wordt. U kunt getuige zijn van iets nieuws, echt iets bijzonders!”

Bizar
Ralph Rousseau Meulenbroeks (1967) bracht onlangs zijn 10e cd uit, getiteld ‘A Pritty Thing’. Hij combineert zijn liefde voor de viola da gamba met natuurkunde, tai chi en vliegen (als piloot). Rousseau over zijn ontmoeting met Ad Visser: “Die was bizar. Met mijn vriend Han Peekel zat ik in een café in Laren. Han zei: Ken je Ad? Ik denk dat het zou klikken. Op dat moment liep hij binnen. We hebben een paar keer op proef samen gespeeld, en alles klopte meteen. In een paar maanden hebben we een programma van anderhalf uur in elkaar gezet. Een van de spannendste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Reserveren
Het concert van Visser & Rousseau op zondag 12 november in de Oude Remise begint om 15.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren kan via cultureleraadreiderland@gmail.com. (tekst integraal overgenomen NDC groep Streekblad)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030