Zeer gevaarlijk valse email Rabobank doet de ronde

10-09-2016 09:37

Bad Nieuweschans- Deze morgen kreeg de redactie een mail van de 'Rabobank" die niet direct als vals kon worden ingeschat. Dus bijzonder gevaarlijk!

Hierbij dus een waarschuwing, wanneer u een dergelijke mail krijgt, verwijder deze gelijk en open geen enkele link!  De Rabobank is inmiddels op de hoogte. Wanneer u zelf een dergelijke mail krijgt stuur deze dan door naar valse-email@rabobank.nl

Hierbij de mail, waar alle links uit verwijderd zijn.

Mediabericht
in samenwerking met de Consumentenbond
 

Geachte relatie,

Kun je met jouw Rabopas contactloos betalen, en bewaar je je pas vaak in je broekzak, jaszak of tas? Criminelen kunnen met een draagbaar pinapparaat een bedrag van je rekening halen. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Kwaadwillenden kunnen met een mobiel pinapparaat vlak langs iemand lopen, de pas 'scannen' en zo geld buit maken. Voor bedragen hoger dan vijftig euro is een pincode nodig, maar criminelen kunnen deze afkijken wanneer je een bedrag opneemt.

De methode werkt alleen bij passen met een vervaldatum tot en met 08-2021 en waar een contactloos-betalen-tekentje op staat. Je vindt dit icoontje op de voor of -achterkant van je Rabopas. Een voorbeeld van dat symbool zie je hieronder. De Consumentenbond heeft, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken, op basis van deze recente ontwikkelingen een onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de contactloos-betalen-chip van uitgegeven Rabopassen onvoldoende beveiligd is. Samen met de ontwikkelaar van de contactloos-betalen-chip is een geüpdatet versie van de Rabopas ontwikkeld en wordt deze in fases aangeboden.

Uit voorzorg wordt ook uw Rabopas vervangen door de beter beveiligde versie van de Rabopas. De vervaldatum van uw huidige Rabopas is daarom op ons initiatief gewijzigd naar 01-10-2016. Dat houdt in dat na 01-10-2016 uw huidige Rabopas niet meer functioneert. De vervangingskosten van 14,95 euro wordt binnenkort automatisch van uw rekening afgeschreven.

 

Vernieuwde Rabopas gratis aanvragen?

Normaliter zijn de kosten voor het vervangen van de Rabopas 14,95 euro. Uit coulance-overwegingen biedt de Rabobank haar klanten, in dergelijke situaties, de mogelijkheid om kosteloos een vervangende Rabopas aan te vragen.

 

Na het invullen van het online aanvraagformulier 'Verzoek tot kosteloze vervanging Rabopas (Coulancebeleid) v11-2014' wordt er een PDF formulier aangemaakt. Download en print het formulier uit. Volg vervolgens de instructies op het formulier.

Let op! Een (foto-) kopie, scan of digitaal aangeleverd en/of ingevuld formulier kunnen wij niet verwerken.

Hartelijk dank voor uw medewerking en excuses voor het ongemak dat u hierdoor heeft ondervonden.

 

Met vriendelijke groet, 

Rabobank Nederland

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030