Werk van drie topkunstenaars vanaf 14 juli te bewonderen in LaKaserna

03-07-2016 09:28

Bad Nieuweschans. LaKaserna aan de Molenstraat te Bad Nieuweschans is al weer heel druk bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling met werken van drie topkunstenaars, namelijk Arno Kramer (tekeningen), Bettie Haaster (schilderijen) en Bernard Divendal (ruimtelijk werk). De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 16 juli om 16:00 uur.

Arno Kramer wordt wel de belangrijkste ambassadeur van de hedendaagse tekenkunst in Nederland genoemd. Hij combineert in zijn tekeningen diverse materialen en technieken, abstractie en figuratie. Bij dit laatste heeft hij een voorkeur voor kwetsbare wezens als herten en hazen maar door de wijze waarop hij deze weergeeft wordt het nimmer sentimenteel.
Arno Kramer heeft solo-exposities in Rijksmuseum Twenthe, de Pont in Tilburg en Musée de la Chasse et de la Nature in Parijs op zijn naam staan.
 
Bettie van Haaster geniet bij kenners veel aanzien. Zij maakt magnifieke kleine olieverfschilderijen, nat in nat geschilderd in dikke lagen, die op vele manieren geïnterpreteerd kunnen worden.
Bettie van Haaster had eerder solopresentaties in o.a. Museum Belvédère in Heerenveen en de Pont in Tilburg.
 
Van Bernard Divendal presenteert LaKaserna bijzondere objecten uit de serie “van dun hout”. Het zijn uit zeer dun triplex gesneden vormen die in transparante lagen beschilderd zijn. Het is een intrigerend spel van kleuren en lijnen die voor een deel voortkomen uit de eigenschappen van het door hem gebruikte hout.
Verder is er ook in de tuin rondom de kazerne ruimtelijk werk van hem te zien.
Bernard Divendal exposeert veel in Duitsland en in Nederland.

De combinatie van het werk van deze drie topkunstenaars beloofd een spannend geheel in de intieme geschakelde ruimtes van LaKaserna.