VV Nieuweschans viert zaterdag 9 juli 95-jarig bestaan

04-07-2016 15:20

Bad Nieuweschans  Om precies te zijn is op 21 juni 1921 de voetbalvereniging VV Nieuweschans opgericht. In de verslagen destijds valt te lezen dat de oprichters nooit het vermoeden of de intentie hebben gehad dat VV Nieuweschans 95 jaar later het zoveelste lustrum gaat vieren. De oprichters, de heren Harkema, Jongman en Wolthuis, waren medewerkers van de Spoorwegen en hebben voor hun eigen ontspanning en collega's de vereniging opgericht. Dit jaar speelt VV Nieuweschans met twee teams in de competitie en ook de jeugdafdeling doet het goed, met het afgelopen seizoen vele overwinningen.

Om het 95 jarig bestaan te vieren wordt aanstaande zaterdag 9 juli hier uitvoerig bij stil gestaan. Voor de barbecue vanaf 18:00 uur hebben zich al ruim 80 personen zich ingeschreven en hoewel de inschrijving is gesloten bestaat er voor de ultieme fan nog een mogelijkheid om zich hierbij aan te sluiten via erna-abbas@ziggo.nl . 's Middags van 13:30  tot 15:30 uur is er het jeugdtoernooi en daarna tot 17:30 uur het senioren 7x7 toernooi waar ook een team van Bonsema verpakkingen zal deelnemen.

Met de aanstelling van trainer Jan Blaauw zijn de toekomstverwachtingen hoopvol en ook een stimulans voor de jeugdige spelers dat ze goed kunnen doorgroeien. Een belangrijk punt voor de toekomst is de kwaliteit van het hoofdveld. Teveel wedstrijden zijn afgelast door wateroverlast. Daarom wordt dit probleem in september in de raad van gemeente Oldambt besproken. Het streven is dat er een goede drainage moet komen en dat kost de nodige euro's. Ook Drieborg heeft een dergelijk verzoek ingediend en voor beide velden komt dat neer op € 120.000,00. Genoeg redenen om optimistisch te zijn en veel Schanskers en uit directe omgeving aan het voetballen te houden en te motiveren. Bovendien biedt VV Nieuweschans nog zoveel andere faciliteiten, zoals de camping, maar ook voor het organiseren van het onlangs gehouden Kuuroord Volleybaltoernooi.

(foto: Voorzitter Erik Mulder nog even op zijn vertrouwde plek)