Voorzitter Dick Smook is helemaal 'ziek' van een groene ijsbaan in een interview met verslaggevers RTV Noord

22-02-2018 10:53

Bad Nieuweschans- “Ik ben er helemaal ziek van”, zegt voorzitter Dick Smook tegen verslaggever Marco Grimmon van RTV Noord donderdagmorgen tijdens een interview voor het nieuwsprogramma. “Wij hebben op dit moment zo’n 350 leden en dan is het toch triest dat wij wel een mooie ijsbaan hebben, maar dat er geen water op staat. Dit hebben wij nooit zien aankomen. Er heeft natuurlijk al een groot aantal jaren geen water op gestaan, maar dat het water zo snel wegstroomt, dat zien wij nu pas nu er bijna geen water in de sloot staat. Vanuit deze sloot hebben wij het water op de baan gepompt” aldus Dick Smook. Achter de scherm wordt er wel hard aan gewerkt om toch water op de baan te krijgen en anders een alternatief aan de leden aan te bieden, maar dat is het laatste wat ze willen. Zo heeft Ziegler Winschoten gisteren contact met het bestuur van de ijsclub gehad, of het mogelijk is vandaag of morgen in hoog tempo water op de baan te pompen. Dit moet intern bij Ziegler nog overlegd worden of dit allemaal kan en vanwaar uit gepompt kan worden.
Voor het bestuur van de IJsclub Bad Nieuweschans is dit de beste mogelijkheid, want om het materieel van de Schansker brandweer in te zetten is geen optie. Dit mag gewoon niet, omdat deze auto’s en materieel altijd paraat moeten staan.
Ook is er overleg geweest met de ijsvereniging van Finsterwolde dat Schanskers daar mogen schaatsen en eventueel met bussen daar naar toe gebracht worden. Dit is overigens nog niet geheel uitgewerkt. Ook is gedacht om een dagkaart voor Kardinge aan te bieden. “Maar wij willen gewoon op de ijsbaan van Bad Nieuweschans schaatsen”, aldus Dick Smook.
(foto’s: interviews door RTV Noord, zowel radio als tv met verslaggevers Wiebe Klijnstra en Marco Grimmon in gesprek met voorzitter Dick Smook)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030