Voor Ralph Rousseau was het een voorrecht om in de Oude Remise te mogen spelen

13-11-2017 14:47

Bad Nieuweschans- Om van een vuurdoop te spreken is een te groot woord, maar de oude locomotievenloods te Bad Nieuweschans, beter bekend als de Oude Remise, is met het concert van Ad Visser en Ralph Rousseau een nieuwe fase ingegaan. In het verleden zijn er ook concerten en leuke evenementen in de remise georganiseerd, maar met de nieuwe invulling van dit markante gebouw als centrum van de Graanrepubliek, biedt het veel perspectief voor de toekomst.

Zondag 12 november het concert met pop-coryfee Ad Visser en de klassiek geschoolde Ralph Rousseau georganiseerd door de Culturele Raad Reiderland. Zo’n zestig mensen zijn op dit concert afgekomen. Bijzonder was ook dat kunstenares Marloes Buigel-Boering uit Drieborg op verzoek enkele werken van beroemde artiesten kon exposeren. Hierdoor leek de remise op een echte concertzaal, of de grote artiesten hier ooit gespeeld zouden hebben. Een reactie van één van de bezoekers: ”Ad Visser en Ralph Rousseau begeleiden hun songs zelf met gitaar en het mooie geluid van de Viola da gamba. De liedjes zijn zelfverhalend en er werden enkele stukken van de parade van de hemelse tragedie gespeeld (niet helemaal mijn ding, maar dat boeit niet). Heb verscheidene mensen zien genieten van het geheel. Leuk om weer in de remise te zijn voor muziek, koffie etc.”.

RALPH ROUSSEAU: EEN VOORRECHT OM HIER TE MOGEN SPELEN….

Ook Ralph Rousseau heeft de redactie van bnsnieuws een reactie gestuurd: “Het was werkelijk een voorrecht om op deze prachtige plek te mogen spelen. We voelden
ons buitengewoon welkom en de plek ziet er fantstisch uit. Geweldige akoestiek ook. De zaal zat vol met werkelijk geïnteresseerde, aandachtig luisterende mensen die de muziek oppikten en de stevige, literaire teksten van Ad en de bijbehorende humor wisten te schatten en te waarderen. We hebben 3 songs uit de Parade van de Hemelse Tragedie gespeeld met daartussenin enkele nummers van een ander karakter, zoals een stuk over het leven van Serge Gainsbourg. En natuurlijk een paar stukken solo op de viola da gamba. Voor ons de reis vanuit het midden van het land meer, maar dan ook meer dan waard”, aldus Ralph Rousseau.

(foto:  Ralph Rousseau en Ad Visser tijdens het concert in de Oude Remise; foto's door Jans Dekker)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030