Tuil Logistics B.V. logistieke partner bij De Barrel Challenge 2017 winter-editie

03-01-2017 17:53

Bad Nieuweschans-Oldambt- Veendam- Uitgerust met sneeuwkettingen, winterbanden met extra grip en heel veel ‘toeters en bellen’, vertrekt The Barrel Challenge Wintereditie op 12 februari 2017  vanaf Restaurant Routiers Emmen. 170 ‘barrels’ van auto’s met ca. 400 deelnemers voor de wintereditie van de Barrel Challenge 2017. De start is in Emmen en gaat dit jaar naar Scandinavië, via een spectaculaire route richting Lübeck-Travemünde in Duitsland, om daar met een ferry de oversteek te maken naar Trelleborg in Zweden. De organisatie is in handen van Zweep-Events uit Veendam, bekend van evenementen als markten, truckrun, car meetings (Rolling Winschoten) en Middeleeuws- Winschoten en sinds drie jaar nu ook The Barrel Challenge, met zowel een winter als zomereditie en de Noorkaapbarrelchallenge waarvan de auto’s t/m het bouwjaar 1999 mogen zijn. De belangstelling voor deze tours is groot en steken de deelnemers veel tijd en passie in hun auto’s om ze in topconditie te krijgen. De auto’s ondergaan veelal een complete metamorfose en zijn in sommige gevallen niet meer van het origineel te herkennen.

LOGISTIEK

Om deze tour tot een succes te maken, hebben vader Meindert- en zoon Rob Zweep, van Zweep-Events, de hulp ingeschakeld van een familie relatie welke gespecialiseerd is in goederentransport van en naar Scandinavië en daarom alle ferry-overtochten in Scandinavië kent. Dit in de persoon van Robert Tuil uit Bad Nieuweschans, directeur van Tuil Logistics B.V. Zij hebben gezamenlijk inmiddels de routes over zes achtereenvolgende dagen goed in kaart gebracht, en Robert zal zelf meerijden met de tour. Het zal geen gemakkelijke tocht worden en het weer, bijvoorbeeld door heftige sneeuwval, en kan altijd tot aanpassingen leiden. Mede door de moderne digitale technieken die de deelnemers en de organisatie tot hun beschikking hebben en met de “juiste” meteovoorspellingen, moet dit geen probleem gaan opleveren. Het wordt vooral genieten voor de deelnemers die deze tocht gaan meemaken, ze komen dus ook echt voor de sneeuw en barre weersomstandigheden!   

SNEEUW

Ze zullen te maken krijgen met sneeuw en ijswegen, en spectaculaire routes. In zijn totaliteit omvat deze Challenge zo’n 3.500 kilometer. “Het is een tour boordevol humor, waarbij de deelnemers ook te maken krijgen met vragen en opdrachten, die ze tijdens de tocht moeten volbrengen. Dit levert allemaal extra punten op om op 17 februari een winnaar uit te kunnen roepen van dit bijzondere evenement. Als organisatie hebben we de route uitgezet en alle overtochten, met op de ferry’s de overnachtingen georganiseerd, hiervoor onze dank aan Tuil Logistics B.V. maar voor de rest moeten de deelnemers alles zelf qua overnachting regelen. Ze krijgen wel een lijst met eindplaatsen, zodat ze op voorhand op de plek van aankomst of directe omgeving een slaapplek kunnen boeken. Vele deelnemers koppelen vaak aan deze tocht ook een goed doel en dit kan van alles zijn. Vaak wordt er geld ingezameld voor een project dat heel dicht bij deelnemers ligt, maar ook voor een vereniging of club waar ze al jaren lid van zijn. Uit voorgaande jaren is gebleken dat dit heel succesvol is en het een tour is met een lach en een traan van blijdschap.

PROGRAMMA

Het programma ziet er in het kort als volgt uit: start op 12 februari in Emmen om 08:00 uur met een route richting Travemünde in Duitsland. Daar wordt de ferry genomen van TT Line naar Trelleborg in Zweden incl. overnachting. Dag 2: Trelleborg richting Karlstad (S). Dag 3: van Karlstad naar Savalen (N). Dag 4: Savalen naar Dombås (N). Dag 5: Dombås naar Bergen (N). Dag 6: de oversteek met ferry Fjordline van Bergen naar Stavanger (N); eveneens dag 6: de oversteek met ferry Fjordline  van Stavanger naar Hirtshals (DK) met overnachting. Tijdens deze overtocht wordt ook de winnaar bekend gemaakt, en wordt een afsluit feestje georganiseerd met live-muziek aan boord. Tenslotte op 18 februari wordt het huiswaarts keren voor de deelnemers vanuit Hirtshals en zit deze tour er op.

Voor meer info: www.thebarrelchallenge.nl/ of www.facebook.com/theBarrelChallenge

(foto: Robert Tuil, met Rob en Meindert Zweep)

 

 

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030