Top kunstenaars presenteren werk in LaKaserna

16-07-2016 18:55

Bad Nieuweschans- In LaKaserna aan de Molenstraat 5 is vanmiddag 16 juli een expositie geopend met werken van 3 gerenomeerde kunstenaars, namelijk Arno Kramer, Bettie van Haaster en Bernard Divendal. Kunstliefhebbers uit heel het land, maar ook uit Duitsland,  zijn naar deze openings-presentatie gekomen. 

Arno Kramer, in de NRC de belangrijkste ambassadeur van de hedendaagse tekenkunst in Nederland genoemd, combineert in zijn tekeningen diverse materialen en technieken en abstractie en figuratie. Bij dit laatste heeft hij een voorkeur voor kwetsbare wezens als herten en hazen maar door de wijze waarop hij deze weergeeft wordt het nimmer sentimenteel.

Arno Kramer heeft solo-exposities in Rijksmuseum Twenthe, de Pont in Tilburg en Musée de la Chasse et de la Nature in Parijs op zijn naam staan.

Bettie van Haaster geniet bij kenners veel aanzien. Zij maakt magnifieke kleine olieverfschilderijen, nat in nat geschilderd in dikke lagen, die op vele manieren geïnterpreteerd kunnen worden.
Bettie van Haaster had eerder solopresentaties in o.a. Museum Belvédère in Heerenveen en de Pont in Tilburg.

Van Bernard Divendal presenteert LaKaserna bijzondere objecten uit de serie “van dun hout”. Het zijn uit zeer dun triplex gesneden vormen die in transparante lagen beschilderd zijn. Het is een intrigerend spel van kleuren en lijnen die voor een deel voortkomen uit de eigenschappen van het door hem gebruikte hout.
Verder is er ook in de tuin rondom de kazerne ruimtelijk werk van hem te zien.
Bernard Divendal exposeert veel in Duitsland en in Nederland.

LaKaserna aan de Molenstraat 5 in Bad Nieuweschans presenteert  LaKaserna is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De expositie duurt tot en met 21 augustus. Voor meer info zie ook de rubriek 'Exposities'.

(foto:  v.l.n.r. Kobus Koopmans en Maria José Ramirez Ramirez en de de kunstenaars Arno Kramer, Bettie van Haaster en Bernard Divendal)

(foto: een ruimtelijk werk van Bernard Divendal in de tuin van LaKaserna)

(foto: Bettie van Haaster bij één van  haar werken)

(foto: Arno Kramer)