Toneelvereniging Zwart-Wit kan terug zien op geslaagde voorstellingen

24-02-2019 11:02

EEN PIKANTE KLUCHT OP ‘KLOMPEN’  MEER DAN UITSTEKEND OPGEVOERD DOOR TONEELVERENIGING ZWART-WIT IN EEN VOLLE AKKERSCHANS……

Bad Nieuweschans- De leden van de Schansker toneelvereniging Zwart-Wit hebben dit jaar een klucht op de planken van de Akkerschans gebracht die hun zat als gegoten. De voorstelling Boerenbont en rode lampjes hielden de toeschouwers goed bij de les mede door het grote aantal hilarische pikante scenes. De klucht geschreven door Carl Slotboom is door de vereniging herschreven naar het Grunnings en daardoor werd het bordeel bijna je eigen huiskamer en sleepten de spelers je vloeiend mee van de ene idiote situatie naar de andere. En dat alles in het woonhuis van twee prostituees gespeeld door Henriëtte Kruize en Gisela Schwertmann, maar om wat extra inkomsten te verkrijgen hadden ze advertentie gezet voor kamerverhuur. Daar kwam Henderik een klungelige boerenjongen op af, die achteraf helemaal niet zo dom bleek te zijn (gespeeld door André Gerlofs). De beide dames lieten hem in eerste instantie geloven dat zij fysiotherapeuten waren.

Henderik was zijn aanstaande bemoeizuchtige schoonmoeder (Sandra Hut) ontvlucht, maar zijn verloofde Klaartje (Arina Prins) moest hij door de situatie ook in de steek laten. Middels de hedendaagse technologie via internet, spoorden schoonmoeder en verloofde hem snel op en kwamen ook in het bordeel terecht en huurden daar ook een kamer. En dan had je ook nog vaste klant, gespeeld door Luuk Hauwen, die er bijna van in de war raakte en ook niet meer wist waar hij aan toe was. Ook een andere vaste bezoeker aan het bordeel Kees (Esther Sanders) werd in de klucht totaal op het verkeerde been gezet door Henderik, En zoals in de meeste kluchten kwam op het eind toch alles weer op z’n pootjes terecht.

De regie was in handen van Trijntje Siemons, met ondersteuning van Erna Schwertmann, Souffleuses:  Menje Hesseling en Monique Mulder, toneelmeesters: Martin Kuil en Jan de Groot.

De toneelvereniging Zwart Wit heeft ook dit jaar de klucht drie keer opgevoerd. De eerste, een try-out, was een besloten voorstelling en vervolgens twee zaterdagavonden 16- en 23 februari, waarvan de laatste zo goed als uitverkocht was.

In de pauzes en na afloop speelde de band What’s New heel veel klassiekers met country invloeden. (foto’s door © Jans Dekker)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030