Tien jaar Tuil Logistics in Bad Nieuweschans

27-11-2017 23:35

28 november viering 10 jarig bestaan

‘Thinking out of the box’ de toekomstvisie van Tuil Logistics Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans- ‘Zonder transport staat alles stil’ is een bekende slogan voor de transportsector en dat weet Tuil Logistics uit Bad Nieuweschans ook maar al te goed. Transport en logistiek is een heel dynamische wereld, maar is ook heel hard en alleen de meest innovatieve bedrijven kunnen dit overleven. De laatste jaren zijn veel bedrijven in deze sector omgevallen. Juist door innovatief te zijn en goed de ontwikkelingen in de markt te volgen heeft Tuil Logistics een groei kunnen laten zien. Het is nu tien jaar geleden dat Robert Tuil, directeur van deze logistieke onderneming, op 28 november 2007, zich heeft in laten schrijven in het register van de Kamer van Koophandel. Begonnen vanuit zijn garage en twee jaar later de ingebruikname van het voormalig Rabobank kantoor in het centrum van Bad Nieuweschans als logistiek centrum.

Met de presentatie van een nieuw modern logo en een andere slogan wordt duidelijk gemaakt dat een nieuw tijdperk is aangebroken. Niet dat er nu een andere koers wordt gevaren; elke dag is voor het team een nieuwe leerschool. Bijzonder is dat de medewerkers allemaal intensief en zeer persoonlijk betrokken zijn, zowel via aandeelhouderschap, als door eigen disciplines. Hierbij speelt automatisering een belangrijke rol, met maar één doel het ontzorgen c.q. verlichten van de logistieke afdelingen van de klanten van Tuil Logistics. Vaak denkt men dat er alleen wordt samen gewerkt met vervoerders, maar het zijn vooral producenten (60%) die gebruik maken van de diensten van Tuil. Door implementatie van nieuwe systemen kan nog directer worden samengewerkt met de afdeling planning van de producerende bedrijven, wanneer het om transport gaat. Maar het gaat uiteindelijk om transport van de goederen. Elke zending verlangt een andere behandeling en daarom is het van belang dat er gekozen kan worden uit een breed aanbod aan vervoerders. Tuil Logistics is gespecialiseerd in transporten van en naar Scandinavië en daarbij is een directe samenwerking met de ferry ondernemingen onontbeerlijk. Veel vervoerders hebben problemen met retourladingen en terugvracht wordt vaak dan ook als ‘bijvangst’ gezien. Door de contacten in de Scandinavische landen, biedt Tuil Logistics mogelijkheden voor een beter rendement betreffende retour transporten.

Met meer dan 450 klanten is voor Tuil Logistics elke dag een uitdaging om transport op ‘rolletjes’ te laten lopen en dat kan alleen maar door jarenlange ervaring, maar ook door naar de toekomst te kijken. De ontwikkelingen op de voet blijven volgen, waarbij automatisering steeds belangrijker wordt.

Tien jaar Tuil Logistics te Bad Nieuweschans, gevierd met een feestje in het voetbalstadion van FC Groningen met een wedstrijd tegen Feijenoord, met familie medewerkers, vrienden etc., om te laten zien dat een nieuwe tijd is aangebroken. Een toekomstbestendige tijd, vol vertrouwen en daar hoort ook een nieuwe huisstijl bij en een nieuw logo. Een beeldmerk dat precies de toekomstvisie vertaalt “Thinking out of the box”, oftewel buiten het kader denken.

(foto: Tuil Logistics Bad Nieuweschans tijdens de viering van het tienjarig bestaan in de arena van FC Groningen)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030