Tennis talent Rachelle Smook in het zonnetje gezet tijdens nieuwjaar receptie voor haar prestaties in 2017

11-01-2018 22:14

Bad Nieuweschans / Winschoten- In de Harbour Jazz club is tijdens de Nieuwjaars bijeenkomst , donderdagavond 11 januari 2018, tennis talent Rachelle Smook uit Bad Nieuweschans door wethouder Bard Boon voor haar prestaties in 2017 in het zonnetje gezet.

Rachelle is lid van LTC de Kanonniers in Bad Nieuweschans en LTC de Kalkwijck in Hoogezand (speelt ze competitie).

Met haar Competitieteam meisjes t/m 17 jaar Tweede Klasse werd ze kampioen. Alle wedstrijden werden glansrijk gewonnen, zowel in de enkel als in de dubbel. Een zeer knappe prestatie omdat het team nog een leeftijdsklasse lager mochten spelen omdat ze allen tijdens de competitie nog maar 13 jaar waren.

 

Ze maakte haar debuut in het internationale tennis tijdens Tennis Europe in Zoetermeer waar ze kwalificatie voor het hoofdtoernooi mocht spelen. Helaas werd ze uitgeschakeld en kwam niet in het hoofdtoernooi. Later mocht ze Tjechië waar ze met Tennisteam van het Noorden goed vertegenwoordigd waren in Jablonec Nad Nissou weer kwalificatie spelen voor het hoofdtoernooi van tennis Europe. Helaas bereikte ze ook daar het hoofdtoernooi niet.

 

Ze speelde diverse nationale jeugdranglijst toernooien en wist daarvan 1 te winnen in Zevenbergen. In Noordwijkerhout wist ze de halve finale te halen waarna ze strandde.

Ze speelde diverse volwassen toernooien, knap voor een meisje van 13/14. Ze speelde de Districts Masters Groningen/Drenthe en won in haar categorie de Dames Enkel 7.

Daarnaast pakte ze in Muntendam tijdens het open toernooi 3 prijzen. Ze werd eerste in de Dames Enkel 7, Dames Enkel 5 en tweede in de dames dubbel 6.

Ze won het Sla Raak toernooi in Winschoten in de dames Enkel 7.

Ze won het Fontana Dubbeltoernooi in de Dames Dubbel 6.

Ze werd uitgenodigd om de Leidse Jeugmasters te spelen en werd tweede.

Afgelopen herfstvakantie stond ze in de kwalifiactie voor het WJC (winter jeugd circuit), om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het WJC is naast de NJK en NOJK het hoogst haalbare in Nederland. Ze haalde het hoofdtoernooi niet maar staat wel 66e op de nationale Jeugdranglijst meisjes t/m 16 jaar.

 

Kortom het jaar 2017 was voor Rachelle een heel goed tennisjaar en hij is nog niet voorbij. Rachelle speelt dit jaar nog twee jeugdranglijst toernooien.  Komend weekend speelt ze met haar dubbelmaatje Yasmin ter Schegget uit Krimpen het dubbeltoernooi in Oudenbosch en vanaf 27 december speelt ze het Jan lanting Toernooi in Groningen.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030