Stichting Vrienden van de Nieuwe Schans maakt zich op voor een nieuw (digitaal) tijdperk, met nieuwe site en nieuw logo

09-02-2018 16:43

Bad Nieuweschans- Stichting Vrienden van de Nieuwe Schans opgericht op 20 augustus 1974 voor de instandhouding van onze cultuur en dorpskern gehuisvest in het Vestingmuseum heeft gemeend een digitale inhaalslag te moeten maken door alle bestaande websites en sociale media pagina’s welke onder hun toezicht behoren te herschrijven en te verbeteren en eventueel samen te voegen. Om ook in de toekomst van de archieven gebruik te kunnen maken, is onlangs besloten om een expert ter hand te nemen om dit te realiseren, en tevens om een totaal nieuwe website te maken die heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk wordt. Iedereen die historische informatie heeft over onze omgeving in de vorm van foto’s, films c.q. documentatie kan binnenkort eigenhandig dit uploaden naar de nieuw te maken website. Het is bijna niet te bevatten over hoeveel foto’s, films en documenten en teksten de stichting reeds beschikt. Wat vroeger in mappen en fotoalbums werd opgeslagen en bewaard door het museum wordt nu allemaal gedigitaliseerd.

Tegen de tijd dat de website officieel online gaat en dat zal met de reünie van het 390 jarig bestaan van ons dorp op 16 juni zijn, zal er informatie worden gepubliceerd hoe men heel gemakkelijk informatie over familie, straten, scholen, gebouwen en wat al niet meer men kan uploaden, zodat dit voor toekomstige generaties beschikbaar blijft. Op dit moment kan men sites als www.schanskerhistorie.nl en/of www.oudezijlmemories.nl  oftewel het levenswerk van Wim Mulder & Jan Houwing en zowel www.vestingmuseumbadnieuweschans.nl bezoeken. Maar nu blijkt dat er zoveel informatie beschikbaar is over Nieuweschans, Oudezijl en omgeving, dat de sites bijna ‘overstromen’.  Met professionele hulp van Speer reclame en met de  IT experts van Tuil Logistics wordt er een totaal nieuw concept samengesteld onder 1 website met meerdere sub websites zodat dit eenvoudiger gaat worden voor geïnteresseerden in de historie van Bad Nieuweschans en de Oudezijl.

Alle vrijwilligers die tot nu al het werk hebben verzet om de geschiedenis van Bad Nieuweschans en Oudezijl goed bij te houden, te digitaliseren etc. maar ook het Vestingmuseum, betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen zijn zeer verheugd over het besluit van het bestuur van de Stichting dat alles meer geprofessionaliseerd wordt.

Ook is er een nieuw herkenbaar logo ontworpen, met een modern uiterlijk, maar toch met de historische kenmerken. Dit nieuwe logo zal voor veel publicaties worden gebruikt.

(het nieuwe logo van Stichting Vrienden van de Nieuwe Schans)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030