Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) heeft 20 nieuwe werknemers in dienst genomen

18-12-2016 11:41

Oldambt – Ondanks de krimp heeft Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG), waar ook obs Houwingaham deel van uitmaakt, dit schooljaar ruim 20 nieuwe (jonge) medewerkers in dienst genomen. SOOOG wil hiermee een extra impuls geven aan de kwaliteit en ondersteuning van het onderwijs. Daarnaast is met nieuwe medewerkers een eigen vervangingspool ingericht. SOOOG is nu bij een beperkt ziekteverzuim niet meer direct aangewezen op de beschikbaarheid van invallers. Om de nieuwe medewerkers vertrouwd te laten worden met het onderwijs is SOOOG op initiatief van een aantal ervaren collega’s gestart met een onderwijscafé.

SOOOG wil met het aanstellen van nieuwe (jonge) medewerkers investeren in goed onderwijs. Goed onderwijs voor nu en de toekomst, waar de kinderen recht op hebben. “Het onderwijscafé biedt nieuwe medewerkers de kans om ervaring en kennis met elkaar te delen. Startende medewerkers lopen vaak tegen vergelijkbare problematiek aan”, aldus Marina Wildeboer, één van de initiatiefneemsters. Het onderwijscafé, waar collega’s elkaar ontmoeten, daagt enerzijds uit tot klankborden en anderzijds tot begeleiding door ervaren collega’s.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat na het eerste jaar 15-20 % van de leerkrachten stopt in het onderwijs. SOOOG wil met dit initiatief dat percentage graag naar beneden brengen. De startende leerkracht is één van de levensaders van een onderwijsorganisatie. Nieuwe medewerkers geven immers vorm aan het onderwijs van de toekomst

De bijeenkomsten van het onderwijscafé bestaan naast het informeel samen zijn onder het genot van een hapje en drankje, uit het werken in kleine groepjes waarin intervisie en coaching centraal staan. De eerste bijeenkomst is inmiddels achter de rug en als inspirerend ervaren. Voor dit schooljaar staan nog drie bijeenkomsten gepland. (bron: Oldambtnu.nl)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030