Sporten op SOOOG basisscholen krijgt hogere prioriteit

23-12-2016 09:30

OlDAMBT- Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) wil de leerlingen sport laten beleven en hun eigen beweegtalent laten ontdekken. De leerlingen gaan in naschoolse activiteiten op de scholen van SOOOG kennismaken met alle sporten. Daarnaast ontmoeten de leerlingen in de bovenbouw topsporters en gaan vervolgens hiermee aan de slag. Dit schooljaar is dat FC Groningen.

Sporten is gezond; leerlingen worden er fitter van en leren bovendien spelenderwijs tal van (sociale) vaardigheden. Sporten zorgt ervoor dat de kinderen leren rekening met elkaar te houden, ze leren samenwerken, ze leren om te gaan met verschillen binnen de groepen, ze leren verantwoordelijkheid te nemen en ze leren respect te hebben voor elkaar. “We verwachten veel van het traject dat ook zal bijdragen aan verschillende onderwijsdoelen”, aldus Jaap Hansen, voorzitter van het College van Bestuur. Sport geeft plezier en draagt bij aan de verbetering van schoolprestaties en vermindering van schoolverzuim.

FC Groningen
Het voetbaltraject start met een kick off voor de leerkrachten in de
Euroborg waarin diverse voetbaltips en voetbaloefeningen centraal staan. Vervolgens verzorgen de trainers van FC Groningen in samenwerking met de vakdocenten bewegingsonderwijs en groepsleerkrachten op alle scholen een voetbal clinic aangevuld met leuke voetballessen voor de groepen 5 tot en met 8. De afsluiting is een groots event voor de groepen 7 en 8 waarbij FC Groningen samen met de kinderen aan de slag gaat. De sportactiviteiten starten na de voorjaarvakantie en SOOOG wil het niet laten bij één schooljaar. Aan het sporten wordt de komende jaren een extra impuls gegeven. Naast het aanbod van sportscholen staan ook Donar, Lycurgus en enkele atletiekhelden hoog op het verlanglijstje.

Beweegtalent
In de gymlessen leren de leerlingen sporten en bewegen van de bevoegde (vak)leerkracht. In de naschoolse activiteiten staan de sporten centraal en gaan de kinderen hun eigen beweegtalent ontdekken. Direct na schooltijd op locaties zo dicht mogelijk bij school. SOOOG gaat hierin samenwerken met een sportcoach van het Huis voor de Sport Groningen. De naschoolse sportactiviteiten worden iedere week verzorgd voor twee groepen: groep 1 tot en met 4 en aansluitend voor groep 5 tot en met 8. Sportaanbieders kunnen de lessen zelf verzorgen, of dit laten doen door de sportcoach. Wanneer een sportaanbieder heel graag lessen wil laten zien maar geen trainer heeft die ze op dat moment kan geven, kan de sportcoach dat voor de vereniging oppakken. Het uiteindelijke doel is dat alle leerlingen lid worden van minimaal één sportvereniging.(bron: Oldambtnu.nl)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030