World Spa Award 2017 is gearriveerd bij Fontana Resort en er wordt nu verder gebouwd met Parkbad om de vrijheid van gasten te vergroten

14-02-2018 18:12

Bad Nieuweschans- Het is al weer een aantal maanden geleden dat de Word Spa Award 2017 is toegekend aan Fontana Resort Bad Nieuweschans, maar maandag 12 februari hebben ze hem dan ook daadwerkelijk ontvangen. De verkiezing van ’s werelds beste spa-wellness retreat heeft eind vorig jaar in Vietnam plaatsgevonden. Daarna heeft de award een wereldreis moeten maken, want de vierkiezing is uitgeschreven door World Travel Awards, met het hoofdkantoor in Londen en vandaar uit is deze prijs nu eindelijk in Bad Nieuweschans aangekomen. Wat kan een mooiere plek zijn om deze award te fotograferen, dan bij het monument Ad Fontem van Ernst Casimir bij de bron van het resort in het prachtige park. Directeur Jos Keizer, maar ook het personeel, allen zijn ze enorm verguld met deze bijzondere prijs, zo liet hoofd marketing Mireille Oosterlaar weten. 
Afgelopen jaar, maar ook dit jaar wordt er nog flink bijgebouwd. Dit om in het topsegment van de spa- en wellness centra een belangrijke positie te kunnen behouden. De eisen van de gasten worden steeds groter, maar van de andere kant het is ook een enorme uitdaging om als bedrijf de gasten een plek te bieden waar ze zich compleet kunnen ontspannen. 
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een derde thermaalbad, dat qua omvang veel lijkt op het eerste bad. Dit bad gaat de naam krijgen ‘Parkbad’ en krijgt een bijzondere serre met niveauverschillen, met een fraai uitzicht over het park. In deze serre worden zogeheten zichtlijnen gecreëerd, allemaal elementen waar heel goed is over nagedacht. Elk jaar vindt er in het resort een onderhoudsweek plaats en het ook gesloten is. Dit jaar is deze week van 2 tot en met 8 juli. Het ligt in de bedoeling dat het Parkbad in de eerstvolgende week na dit onderhoud wordt geopend.
Veel mensen denken dat het bij deze uitbreiding gaat om capaciteit vergroting, dus om meer gasten binnen te halen. Dit is niet het geval, want Fontana resort zit op het maximum aantal gasten. Dit kan het personeel zien aan het aantal bandjes, die gasten bij binnenkomst ontvangen, en dat nooit het maximum dat Fontana heeft bepaald, wordt overschreden. Deze uitbreidingen hebben als doel dat men nooit het gevoel heeft, dat het te druk is. Er wordt met het Parkbad en de serre meer spreiding gecreëerd.
Naast bezoekers die gewoon lekker willen ontspannen, in de sauna, de thermaalbaden en wat al niet meer, zijn er jaarlijks ook groepen die om gezondheidsredenen naar Fontana Resort komen en dan gaat het met name om mensen met reumatische klachten. In het voorjaar worden 5 kuursessies georganiseerd en in het najaar 6 en staan onder controle van een arts.
Voor meer informatie, de mogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen kan men ook de site raadplegen https://www.fontananieuweschans.nl/
(foto’s: de zojuist ontvangen World Spa Award 2017, bij het bron monument van Erns Casimir en een impressie van de bouwwerkzaamheden van het Parkbad met de serre)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030