Roelfie Arends al 42 jaar met haar kapsalon in Bad Nieuweschans

31-10-2016 20:16

Bad Nieuweschans- Begonnen als 15-jarig meisje, toen nog Roelfie Smid, is zij begonnen in de kapsalon aan de Verlengde Hoofdstraat. Zij moest een keuze maken om de zaak te gaan runnen na een overlijden en nu 42 jaar later staat ze nog steeds in de kapsalon en met dezelfde gedrevenheid. De tijden zijn duidelijk veranderd, want vroeger was deze straat dé winkelstraat van Nieuweschans, met bijna alleen maar winkels. Ook het huidige pand aan de Verlengde Hoofdstraat nummer 18 omvatte in vroeger jaren drie winkelpanden, namelijk een textielwinkel, de kapsalon, maar ook nog een speelgoedwinkel, waar rond de viering van het Sinterklaasfeest, veel inkopen werden gedaan. Inmiddels Roelfie Arends heeft de hele ontwikkeling meegemaakt. In de beginjaren was het niet gemakkelijk, want niet iedereen  die in de kapsalon destijds werkte, kon haar baan behouden en dat werd haar niet altijd in dank afgenomen. Roelfie moest het bedrijf van de grond af aan weer opbouwen. Toch is het haar gelukt en in de hoogtijperiode had ze toch weer vier en soms vijf kapsters in dienst.

Roelfie Arends: “Ik mag nog steeds van geluk spreken dat ik een heel vaste en trouwe klantenkring heb. Vooral de mannen zijn heel trouw.  Maar bij de dames is het allemaal wat trendgevoeliger en het is voor mijn gevoel echt niet dat ik niet met de tijd meega. Ik houd mij continu op de hoogte met alles wat er speelt in het kappersvak. Bezoek ook beurzen, maar krijg ook veel informatie van mijn dochter die ook in het kappersvak zit. Op dit moment zijn het hoofdzakelijk de wat ouderen die in mijn kapsalon komen, maar ook jongeren zijn trouwe klanten. En de reacties van kinderen zijn soms helemaal bijzonder; veelal voelen ze zich enorm op hun gemak. Het ‘permanent’ verhaal dat zie je op dit moment niet zo veel meer, dat is echt uit de tijd, maar als klanten er om vragen, dan doe ik het nog steeds. Ook werk ik nog op de dinsdag in de Tjamme in Beerta en heb daar een heel trouwe schare aan klanten. Daar moet het nog gebeuren zoals men het vroeger gewend was en daar is ook niets mis mee. De overige vier dagen is mijn kapsalon in Bad Nieuweschans goed bezet. Ik heb nog steeds niets te klagen, al weet ik heus wel dat ik mij niet kan vergelijken met de moderne kapsalons in de stad. Ieder z’n eigen ding”, aldus Roelfie Arends.

Roelfie Arend is nog lang niet uitgeknipt en hoopt het zeker tot haar 45e jaar na  haar opening vol te kunnen houden. Elke nieuwe klant is nog steeds welkom en kan een afspraak maken via  telefoon: 0597-521321 of gewoon langs te komen.

(foto's Roelfie Arends in haar kapsalon)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030