Radio Granada roept oude herinneringen weer op

07-04-2017 22:41

Bad Nieuweschans- Niet meer als etherpiraat is Radio Granada weer in de lucht, maar dan via het wereldwijde web, oftewel internet. Middels de site ‘Gouden Piratenhits’ worden opnieuw de aloude Nederlandstalige en Duitse hits binnen de huiskamers gebracht. Ruim drie weken zit Zwier Koetje weer op zijn vertrouwde plek, wel achter een instrumentarium dat niet meer doet denken aan de begin 80’er jaren, maar nog steeds vertrouwd met de bekende piraten-muziek. Het is bijzonder om te zien hoe snel deze digitale zender weer een trouwe schare luisteraars aan zich weet te binden. Dit kan niet via telefoon, maar via een moderne website, waar men verzoekjes kan plaatsen, maar ook van de chatbox wordt intensief gebruik gemaakt. De site www.goudenpiratenhits.nl is 24 uur per dag in de lucht en op dit moment verzorgen 9 dj’s de muziek. Op de vrijdagavond vanaf 19:00 uur is het de beurt aan Zwier. Radio Granada was begin 80’er jaren een begrip in het grensgebied en heeft roerige tijden meegemaakt. Het was illegaal en te maken gehad met invallen en inbeslagname. Maar vaak lukte het toch weer om de zender in de lucht te krijgen. Het bereik met name in Duitsland was bijzonder groot. Ze hadden luisteraars tot Oldenburg aan toe en zoals Zwier vertelt hadden de legale Duitse radiozender soms het nakijken. Eigenlijk is er door de jaren heen er niets veranderd; nog steeds putten mensen hoop en herkenning uit de muziek die door de speakers binnen komen. Dit zie je en lees je via de chatberichten die bij Radio Granada binnenkomen.

“De muziek is veelal niet je eigen keuze, maar ik sta wel achter het genre. Niet voor niets zijn de piratenfestivals een overweldigend succes. En dat gaat het helemaal niet om nummers en artiesten die in de top 40 prijken. Juist de onbekende nummers, waarvan het grote publiek geen weet heeft, doen het goed op de festivals en op onze zender”, aldus Zwier Koetje.

Radio Granada probeert luisteraars ook aan zich te binden middels allerlei oproepen, waarbij men cd’s kan winnen. Tijdens dit interview is ook de eerste single van de radiozender met als titel ‘Radio Granada’ nog gedraaid. Deze stamt uit 1983 en was destijds een megahit.

(foto: Zwier Koetje uit Bad Nieuweschans achter zijn instrumentarium voor Radio Granada)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030