Perspectives on Space neemt je mee naar de verbeelding van Henriëtte van 't Hoog, Michael Wrigth en Maria José Ramirez

22-04-2017 17:16

Bad Nieuweschans- Hoewel de expositie ‘Perspectives on Space’ al sinds de 13e april loopt, is vandaag zaterdag 22 april de officiële opening. Het is bijzonder dat Maria José Ramirez Ramirez sinds lange tijd weer exposeert. Meestal is zij druk met het inrichten en voorbereiden van exposities van anderen binnen LaKaserna, maar ook het bijhouden van de website komt voor een groot deel voor haar rekening. Het is mooi om te zien dat student en onderwijzer tijdens deze expositie weer samenkomen. Toen Maria José aan de Rietveld academie studeerde kreeg ze les van Henriëtte van ’t Hoog. Nu passen de gezamenlijke werken goed samen in LaKaserna te Bad Nieuweschans.

In ‘Perspectives on Space’ presenteert LaKaserna drie internationaal werkende kunstenaars: Henriëtte van ’t Hoog, de Brit Michael Wright en María José Ramírez Ramírez. Ieder voor zich is op geheel eigen wijze bezig met ruimte, perspectief en site-specific werk.

In de video-installatie ‘Dazzle’ van Wright & Van ’t Hoog wordt het beeld vanuit drie verschillende richtingen geprojecteerd. De speciaal voor deze installatie gecomponeerde muziek van Philip Mead zorgt voor een fascinerend gesamtkunstwerk van licht, kleur, ritme en ruimte. Daarnaast is de video ‘Zip’ te zien, het jongste product van de al meer dan 10 jaar durende samenwerking tussen Wright en van ’t Hoog.

Van Henriëtte van ’t Hoog solo is er een prachtige staalkaart van haar op aluminium geschilderde objecten. Deze lijken te zweven in de ruimte, stralen licht uit en gaan een verbinding aan met de muur en de ruimte als geheel.

María José Ramírez Ramírez is in ‘Perspectives on Space’ niet alleen als tentoonstellingmaker van LaKaserna aan het woord maar bovenal als kunstenaar. Wordt bij het inrichten van een tentoonstelling bijna altijd uitgegaan van reeds elders gemaakte zelfstandige kunstwerken, deze keer is de ruimte van LaKaserna het uitgangspunt. Speciaal voor deze gelegenheid gemaakte schilderijen en foto’s vormen samen een installatie die met recht eer aandoet aan de titel van de tentoonstelling. Trouwe bezoekers aan eerdere exposities van LaKaserna zullen wellicht een echo horen doorklinken van eerdere tentoonstellingen.

Henriëtte van ’t Hoog (Amsterdam, 1943) was als docent verbonden aan de Academie Minerva in Groningen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de University of Hertfordshire, Hatfield (GB). Zij heeft een indrukwekkende lijst van exposities op haar naam staan, van Wuhan in China tot Parijs, Sydney, München, Tbilisi en New York. Ook werkt ze vaak in opdracht voor het maken van wandvullende beelden voor openbare gebouwen en bedrijven.

Michael Wright (Hertfordshire, 1955) is tekenaar, fotograaf en video-kunstenaar en als docent verbonden aan de School of Creative Arts van de University of Hertfordshire, Hatfield (GB). Ook hij exposeerde wereldwijd van Beijing tot Istanbul en van Odessa tot Frankfurt.

María José Ramírez Ramírez (Bilbao, 1957) woont en werkt in Bad Nieuweschans (NL). Zij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en was hier leerling van Henriëtte van ’t Hoog. Ze exposeerde eerder o.a. in het Haags Gemeentemuseum en de Salmagundi Club in New York. Haar werk bevind zich in binnen- en buitenlandse particuliere en publieke collecties.

LaKaserna is geopend van donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

(Een impressie van de opening Perspectives on Space, met Henriëtte van 't Hoog en Maria José Ramires; Michael Wright kon niet aanwezig zijn)

 

 

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030