Patissier Raimond van Iren van Fontana Resort gaat opnieuw voor de hoofdprijs tijdens EvenTTculinair

09-02-2017 17:21

Bad Nieuweschans- Uitgerekend op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, presenteert Raimond van Iren (34), patissier bij Fontana Resort, zijn meesterwerk tijdens de culinaire topwedstrijden EvenTTculinair te Assen in de categorie ‘koude klasse’ met als onderdeel sierwerk.  En het kan ook niet anders dat zijn thema dit jaar te maken heeft met Valentijnsdag. Al  sinds 2012 doet Raimond mee aan deze grote internationale wedstrijd en is elke keer nog met een grote prijs naar huis gegaan, met in 2013 als hoogtepunt de Ereprijs. Chef-kok Stefan Steinigeweg is trots op zijn collega, want hij is de mening toegedaan dat dit onderdeel van de culinaire keuken vaak ondergewaardeerd wordt. “Heel veel menu’s  beginnen en eindigen met een koud gerecht en vaak houden de gasten daar een sterke herinnering aan over”, aldus Stefan. Raimond maakt deel uit van een team van 18 koks die de keuken van Fontana compleet maken. Hij heeft op verschillende plaatsen in het land, onder andere bij Arthur Tuytel in Alblasserdam, veel ervaring opgedaan en heeft daar  technieken, die soms lijken op glasblazen, eigen gemaakt en verder ontwikkeld. Raimond verzorgt en ontwikkelt de bonbons bij Fontana, maar houdt zich ook bezig met de ‘koude keuken’. Het spreekt voor zich dat Raimond met zijn inzending ook een verwijzing maakt naar zijn werkplek, Fontana Resort, wat dat is mag hij niet vertellen. De rode harten heeft hij in elk geval al klaar. Voor meer informatie omtrent EvenTTculinair: https://www.eventtculinair.nl/58/83/.html

(foto: Patissier Raimond van Iren in de keuken van Fontana Resort)

(foto: een werk van Raimond)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030