Oud Schansker Carlien Dusselorp maandag in het programma Noord Vandaag over thema Verslavingszorg

07-12-2018 13:39

Bad Nieuweschans- Maandag 10 december besteedt RTV Noord in het programma Noord Vandaag aandacht aan het onderzoek van Carlien Dusseldorp (geboren en getogen in Bad Nieuweschans en tegenwoordig woonachtig in Winschoten). In Nederland zijn ongeveer twee miljoen mensen verslaafd aan een middel of een activiteit. Dat betekent dat er gemiddeld zo'n zes tot acht miljoen mensen zijn die dagelijks betrokken zijn bij een persoon met een verslaving. Bijna iedereen in zijn omgeving kent wel iemand met een verslaving. Vaak zie je dat alle aandacht uitgaat naar de persoon met een verslaving en dat er weinig aandacht is voor deze naasten. Dat is jammer want zij kunnen indien zij goed in hun vel zitten een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van de persoon met een verslaving. Sinds een jaar is Carlien projectleider bij een grootschalig onderzoek voor en naar mensen die betrokken zijn bij een persoon met een verslaving. Het doel van het onderzoek is om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de naaste omgeving en bij te dragen aan het herstel van de persoon met een verslaving. RTV Noord heeft een reportage gemaakt en daarnaast zal Carlien geïnterviewd worden over het onderzoek. Maandag 10 december om 18.00 uur Noord Vandaag. De uitzending kan ook teruggekeken worden via de website van RTV Noord. Herkent u zichzelf of kent u mensen die misschien mee willen doen? Op de website: https://www.hanze.nl/naastenkracht vindt u meer informatie over dit onderzoek.

DOCENT

Sinds 2002 is Carlien als docent werkzaam bij de Academie voor Verpleegkunde bij de Hanzehogeschool Groningen. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met lesgeven in verschillende vakken, stagebegeleiding, afstudeerbegeleiding, onderwijsontwikkeling en met coördinatie van het afstudeeronderzoek. Daarnaast heeft ze in de beginjaren ervaring met haar rol als onderzoeker mogen opdoen bij het lectoraat Transparante Zorgverlening (tegenwoordig: Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing).
Als verpleegkundige en andragoog ging haar hart altijd al uit naar psychosociale zorgverlening en innovatie en veranderingsprocessen. Deze interesses komen nu heel mooi samen in de huidige onderzoekslijn "NaastenKracht, de motor naar herstel" voor de lectoraten Verslavingskunde en Verpleegkundige Diagnostiek, programmalijn Familiezorg. In deze onderzoekslijn richt Carolien zich op het in beeld brengen van naasten van personen met verslavingsproblematiek met als doel om met deze kennis bij te dragen aan een passend hulpverleningsaanbod voor deze doelgroep.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030