Opening Graanrepubliek en winkel met streekproducten uit regio een feit

20-10-2018 16:01

VEEL BELANGSTELLING OPENING GRAANREPUBLIEK / LOCLOODS 1877 EN DE INGEBRUIKNAME STREEKPRODUCTEN WINKEL…..
Bad Nieuweschans- Het was een komen en gaan van mensen die interesse toonden in de met alles was zich afspeelt in de voormalige locomotievenloods en nu de Graanrepubliek, Zaterdag 20 oktober is de winkel geopend met streekproducten uit Oldambt en regio. Voor het brood van bakker Wiebrand, die al een kleine drie weken productief is in de Graanrepubliek, was een enorme belangstelling en heeft in de winkel ook een prominente plaats. Het is een ruime winkel met een aparte knusse koffiehoek, waar de streek producten ruim gepresenteerd worden. De winkel zal geopend zijn van woensdag tot en met zondag. 
Er zijn twee pastamakerijen ingericht. ,,Macaroni, spaghetti en ravioli van granen direct uit de buurt. En dan een vlokkenmakerij, voor havermout en muesli. Ook de distilleerderij van Hooghoudt zal zich binnenkort de producten in de winkel aanbieden, maar hiervoor is het nog wachten op de juiste vergunningen. Freek Ruis is inmiddels ook al weer geruime tijd actief met zijn bedrijf ‘Witte Klavervier’ binnen de Graanrepubliek. Vandaag kon menigeen van zijn tot nu toe ontwikkelde bieren genieten. Het duurt nog zeker tot juni volgend jaar voordat de brouwerij op volle capaciteit kan draaien. Zo moet de vloer aangepast worden (zonder vloerverwarming) en zal betegeld worden en voorzien van meerde afvoerputten, want met één putje is het schoonmaken geen doen. Voor zo’n brouwerij komt er heel wat bij kijken en ook de belastingdienst accijnzen heeft hierbij een stevige vinger in de ‘pap’.
Coördinator Peter Brul, Margriet Nieuwehuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling heeft zich enorm ingezet op deze openingsdag tot een succes te maken, evenals Freek Ruis, Ruud Scholtalbers, Alex Bakker, bakker Wiebrand, Nana en nog een heleboel andere mensen. RTV GO heeft van deze opening een filmverslag gemaakt en zal binnenkort wel via de zender gepubliceerd worden. www.rtvgo.nl
Hierbij enkele foto's van de opening:


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030