Nieuweschans 2 overklast Drieborg 3 op Derbyzondag...

04-03-2019 16:40

Zondag 3 maart:
Nieuweschans 2 – Drieborg 3 4-0 (2-0)
Doelpunten Nieuweschans: Minne Bonnema, Geert Eltjo Nuus, Jack Kerkhof en Florian Johann

Bad Nieuweschans- Vandaag geen competitie wedstrijd voor Nieuweschans 2, maar gelukkig waren de leiders erin geslaagd een geweldige oefenwedstrijd te regelen. Het eerste elftal had wel competitie verplichtingen tegen de buren uit Drieborg en het was natuurlijk helemaal een mooie affiche als er in de ochtend een zelfde derby op het programma zou staan. Drieborg 3 was ook vrij en bereid om te spelen in Nieuweschans, super natuurlijk en alle ingrediënten voor een prachtige voetbalzondag.
Een prachtige voetbalzondag zou het voor iedereen die Nieuweschans een warm hart toedraagt worden. 
Nieuweschans 2, zeker niet in de sterkste opstelling vandaag , bleek een maatje te groot voor de tegenvallende gasten. Drieborg 3 (eigenlijk nu het 2e elftal omdat de club het tweede team terug trok vanwege gebrek aan spelers) maakte een ongeïnspireerde indruk en liet het op alle fronten afweten. Al na 10 minuten wist Nieuweschans op voorsprong te komen door een prima doelpunt van Minne Bonnema. Hierna bleven de Schanskers de bovenliggende partij en binnen 20 minuten stond het 2-0 toen gelegenheidsspits Geert Eltjo Nuus keeper De Wit met een droge schuiver kansloos liet. Hierna werd ook het Schansker spel wat onzorgvuldiger, misten de Schansker spelers een aantal goede kansen en bleef het tot de rust 2-0.
In de rust werd er volop gewisseld bij Nieuweschans. Vader Peter en zoon ( gastspeler ) Bram Zijl, Mark Wiebrants en Jack Kerkhof versterkten de Schansker gelederen daar waar Dick Wiebrants, Berend Menninga, Harry Klaassens en Minne Bonnema plaats maakten. Het spelbeeld werd er niet anders van, Nieuweschans bleef de bovenliggende partij. Na zo’n 65 minuten werd het dan ook 3-0. Jack Kerkhof, opkomende back als Hakim Trabelsi in zijn beste jaren, eiste de bal op de 11 meter op en schoot onberispelijk binnen. Nieuweschans drukte door en op een prachtige assist van Bram schoot Flo met een sliding de 4-0 binnen. Hierna bloedde de wedstrijd langzaam dood al kreeg Schanze nog wel een paar kansen om de voorsprong nog verder te vergroten.
Zo was de eerste klap richting Drieborg uitgedeeld en zou later op de middag Schanze 1 het goede voorbeeld volgen. Na afloop gingen beide teams en supporters aan de heerlijke groentesoep die bereid was door voorstopper Luuk Hauwen. Met muziek van DJ Wilmer Stuut bleef het nog lang onrustig en gezellig in de Schansker kantine. 
Volgende week weer een derby voor Nieuweschans 2, dan komt Tot Heil Onzer Spieren 2 op bezoek. (door Enzo Leeuwerke)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030