Nieuweschans 2 kopje onder na barslechte eerste helft

25-03-2019 16:07

Nieuweschans 2 – JVV 2 0-5 (0-5)

 

Nieuweschans 2  lijkt te snakken naar het einde van de competitie. Daar waar de sportvrienden van het eerste elftal maar blijven winnen is het bij het tweede qua prestaties even slikken. De afgelopen jaren eindigde het tweede steeds in de top 3 en werd er zelfs meegestreden om kampioenschappen. Dit seizoen, lijkt het maar niet te lukken. Nog een domper was er na afloop van de wedstrijd: DWZ 3 heeft zich terug getrokken en resultaten tegen dat team komen te vervallen. Laat Schanze 2 nou net tegen deze tegenstander 6 punten hebben gepakt, die zijn we nu kwijt en hierdoor zakken we naar de een-na-laatste plaats op de ranglijst. Het is even wennen om Nieuweschans 2 zo laag te zien staan.

Zondagmorgen stonden er 16 spelers op de lijst om aan te treden tegen de gasten uit Jipsingboertange. Je zou zeggen een mooie spelersgroep met fitte spelers. Echter had een deel van de groep een avond eerder gezellige avond gehad in de Akkerschans waar Melrose optrad. Dit had toch wel wat invloed op de gesteldheid van een aantal mannen, zo sliep Florian dwars door de wekker heen en was Mark (maar hij was er wél!! J) een half uurtje te laat.

JVV maakte een gretige indruk, de ploeg deed vooraf een grondige warming up en klapte er van het eerste fluitsignaal vol in. Al na 30 seconden was het al raak voor de gasten, aanvoerder Wiebrants dacht wel even iemand te kunnen uitkappen, het pakte verkeerd uit en dat cadeautje werd dankbaar door de speler van JVV uitgepakt, hij schoof de bal zeer beheerst langs de kansloze keeper Venhuizen.

Het was de opmaat voor een van de slechtste helften van Nieuweschans 2 in de afgelopen jaren. Aanvallend werd nauwelijks een vuist gemaakt, het middenveld werd afgetroefd en verdedigend liet men de ene na de andere steek vallen. Het resulteerde in een spervuur van aanvallen en schoten op het doel van Henk. De 4-0 was tekenend voor de algehele malaise toen  Henk via de rug van Raymond de bal in het doel caramboleerde. Uiteindelijk mochten we blij zijn dat het maar 0-5 stond bij rust en dat Henk een aantal keren fantastisch redde.

Na rust was het vuur er gelukkig ook wat uit bij JVV, zij brachten ook iets mindere goden in het veld. Daarnaast was Schanze ook wat scherper en hadden we zelfs nog wel  2 keer kunnen scoren. Waarschijnlijk was het Melrose-syndroom er debet aan dat Erwin en Raymond deze kansen misten.

Volgende week is Nieuweschans 2 vrij en een week later wordt afgereisd naar Meeden. Laten we hopen dat de ploeg het weer weet op te pakken en de weg omhoog weer weet te vinden. (door Enzo)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030