Nieuweschans 2 geeft Bato 4 lesje in effectiviteit

27-02-2017 15:26

Zondag 26 februari: Bato 4 – Nieuweschans 2   2-5 (0-2)

Doelpunten Nieuweschans: Thomas Hauwen 3x, Michel Pintus 2x

 

Vandaag een schaduwwedstrijd voor Nieuweschans 2. De competitiewedstrijd tegen PJC 2 kon helaas niet doorgaan vanwege de zeer slechte gesteldheid van het Schansker veld. Gelukkig kon de ploeg uit Schanze ritme opdoen tegen Bato 4. Bato 4 was vrij en wilde ook graag in het ritme blijven, dus een win-win voor beide ploegen.

Op een redelijk bespeelbare grasmat ontspon zich een uiterst vermakelijke wedstrijd. Bato met een aantal zeer balvaardige spelers in de gelederen had een duidelijk veldoverwicht. De druk op de helft van Nieuweschans was behoorlijk. Zeker omdat Nieuweschans in de eerste 20 minuten nog niet wakker was. Duels werden te slap in gegaan waardoor Bato naar hartelust kon combineren. Tot hele grote kansen leidde dit echter niet, met uitzondering van een laag ingeschoten bal vanuit de 16. Deze werd door keeper Leeuwerke naast getikt. Na zo’n 25 minuten kreeg Nieuweschans dan eindelijk z’n eerste kans en die leverde direct een doelpunt op. Michel Pintus werd weggestuurd door Thomas Hauwen en toen Pintus de bal wilde voorleggen werd deze duidelijk met de hand beroerd door een Bato speler. De jeugdige (14 jaar!) maar overigens prima leidende scheidsrechter twijfelde geen moment: strafschop. Met dit buitenkansje wist Thomas Hauwen wel raad, 0-1. De wedstrijd op z’n kop, daar waar Bato het spel maakte kwam Nieuweschans tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Toch was Bato niet aangeslagen. De druk op het Schansker doel bleef en na een half uur leek Bato gelijk te maken. De linksbuiten van Bato brak door en ging alleen op de keeper af. In deze één op één bleek Enzo Leeuwerke de sterkste en bracht hij redding met zijn voet.  Het spel golfde nu wat meer op en neer en aan beide kanten ontstonden wel mogelijkheden. Vlak voor rust deelde Nieuweschans een volgende mokerslag uit aan Bato. Wederom kwam dit doelpunt via het “koningskoppel” Pintus-Hauwen tot stand. Deze keer was het Hauwen die voor de assist zorgde en Pintus die onberispelijk raak schoot, 0-2. Was het nu al gedaan voor de rust? Nee, linksback Klaassens van de Schanskers beging net buiten de 16 een overtreding. De toegekende vrije trap belandde om de muur heen tot ontsteltenis van de Bato aanhang op de bovenkant van de lat (Volgens keeper Leeuwerke was dat ook het maximale). Nu was het dan wel rust en met een licht geflatteerde stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de rust werden wat wissels toegepast, zo zochten aanvoerder Dick Wiebrants en Harry Klaassens de douches op en kwamen in het veld Jack Kerkhof en Geert Eltjo Nuis.

De eerste 20 minuten na rust waren volledig voor Bato. Nieuweschans met reserve aanvoerder Berend Menninga en ,terug na lange afwezigheid, John Weghorst werd onder druk gezet en met name de backs werden af en toe helemaal tureluurs gespeeld. Helaas voor de Winschoters faalde Bato keer op keer in de eindpass. Steeds weer zat er een voetje tussen. En als de bal dan goed viel werd er te zwak ingeschoten waardoor de keeper nog redding kon brengen. Toch viel na 20 minuten de op dat moment verdiende aansluitingstreffer. Rommelig verdedigen zorgde ervoor dat een Bato middenvelder net buiten de 16 kon aanleggen. De bal verdween in de rechter bovenhoek achter een grabbelende keeper Leeuwerke. Bato probeerde door te drukken en een ieder die aanwezig was had de verwachting dat de gelijkmaker een kwestie van tijd was.

Echter werd het toen tijd voor een vliegende 10 minuten en lesje effectiviteit van Schansker zijde. Eerst was het Thomas Hauwen die met een solo en geweldige afronding voor 3-1 zorgde. Vervolgens kreeg Bato een goede mogelijkheid die door keeper Leeuwerke gekeerd werd en in de tegenstoot was het Michel Pintus die op links doorbrak. De ingevallen Johan Blaauw trok het gat en Pintus kon de geheel vrijstaande Thomas Hauwen op maat bedienen die met zijn 3e doelpunt voor de 1-4 zorgde. Bato snakte naar adem en geloofde haar ogen niet. Helemaal toen  vlak hierna Hauwen  de bal diep speelde op Pintus en deze gedecideerd de 1-5  binnenschoof. Zo gingen de Winschoters van een gigantisch veldoverwicht en een aansluitingstreffer binnen 10 minuten naar een onoverbrugbare achterstand. Bato was geknakt en de mee opgestoomde rechtsback Jarno Nap kwam oog in oog met de keeper. Gelukkig voor alles wat Bato was faalde Nap jammerlijk en schoot de bal over het doel.

In het laatste kwartier gebeurde er nog weinig. Toch maakte Bato nog een eretreffer. Het was de linkermiddenvelder die op links doorbrak en zijn lage voorzet kon zo van dichtbij worden binnen getikt door de door de verdediging vrij gelaten Winschoter spits.

Hiermee was het wel gedaan en werd het in de laatste minuten nog wat grimmig. Maar na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de verder sportieve wedstrijd.

Volgende week zijn de Schanskers vrij, maar er zal nog gepoogd worden om wederom een oefentegenstander te vinden. 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030