Nieuweschans 1 wint in een lastige wedstrijd in Finsterwolde met 2-3 van BNC

03-12-2018 15:12

IN DE EINDFASE VAN DE WEDSTRIJD WAS HET BILLENKNIJPEN TEGEN BNC, MAAR WINT TOCH MET 2-3 EN HEEFT DE AANSLUITING WEER GEVONDEN...
Voor Nieuweschans was het duidelijk dat het zondagmiddag een lastige wedstrijd zou worden tegen BNC. 
Zeker gezien het feit dat BNC vorige week Thos met een grote nederlaag naar huis stuurde. De teams begonnen voorzichtig en aftastend in de beginfase. In de eerste 15 minuten waren er wat mogelijkheden voor zowel Nieuweschans als BNC maar er was geen sprake van grote kansen. In de 25e minuut knalde Sako uit een vrije trap op de vuisten van de keeper van BNC. Nieuweschans werd dreigender maar had enigszins geluk dat BNC in de 32e minuut het vizier niet op scherp had en een goede mogelijkheid verprutste. Nieuweschans toonde meer initiatief in aanvallend opzicht, kreeg meer grip op het spel en Yannick had Nieuweschans in de 35e minuut in een 1 op 1 situatie met de keeper van BNC op voorsprong kunnen schieten, maar de keeper van BNC redde fraai. In de 37e minuut was het wel raak voor Yannick. Yannick werd aangespeeld rond de zestien meter lijn met een tegenstander in zijn rug, maar wist even los te komen met een halve draai en schoot Nieuweschans naar een 0..1 voorsprong. In deze fase dicteerde Nieuweschans het spel. In de 41e minuut werd Arjan aangespeeld aan de linkerkant en zag in een oogwenk Davy de diepte ingaan en zette Davy met een sublieme pass vrij voor de goal waarbij Davy het perfect afrondde. 0..2. 
Nieuweschans ging met een goed gevoel de rust in maar was gewaarschuwd dat BNC zich hier niet bij zou neerleggen. BNC trainer , oud-speler en ook oud trainer van Nieuweschans Gerrie Drenth ging in de tweede helft zelf meespelen om BNC van nieuwe impulsen te voorzien. BNC kreeg in de 49e minuut een grote kans om de aansluit treffer te maken, maar gelukkig voor Nieuweschans ging de bal over het doel. Nieuweschans kreeg in de eerste twintig minuten van de tweede helft twee uitstekende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Kymani die prima inviel, kreeg in de 54e en in de 56e minuut in een 1 op 1 situatie de mogelijkheid om te scoren, maar zag de bal steeds net naast gaan. BNC nam meer risico en kwam in de 66e minuut uit een vrije trap vanaf de zijkant, waarbij de bal hoog voor het doel kwam, ingekopt werd en Gerlof in eerste instantie redde, maar in de rebound kansloos was. 2..1. Nieuweschans werd slordig en vijf minuten later was het weer raak voor BNC die uit een zelfde standaard situatie als bij de eerste goal van BNC de gelijkmaker aantekende. 2..2. Uiteraard was het nu billen knijpen voor Nieuweschans. Langzaam maar zeker herstelde Nieuweschans zich. In de 77e minuut legde Davy in een mooi opgezette aanval de bal breed op Yannick die hier wel raad mee wist en Nieuweschans naar een 2..3 voorsprong schoot. Hierna is Nieuweschans niet meer in de problemen gekomen. Er waren nog kansen voor Sako en Kymani, maar uiteindelijk is de 2..3 overwinning verdiend en heeft Nieuweschans de aansluiting naar de bovenste helft weer gevonden. (door Dick Wiebrants)


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030