Nieuweschans 1 verliest van Warffum 1 (3-2)

13-05-2019 06:37

De gestaakte wedstrijd tegen Farmsum heeft zijn sporen nagelaten.....
NIEUWESCHANS VERLIEST VAN WARFFUM 3-2....
Nieuweschans een aantal zondagen terug nog kampioens kandidaat is na de gestaakte thuiswedstrijd tegen Farmsum in een negatieve spiraal terecht gekomen, wat resultaten betreft. Voor de derde keer op rij werd er verloren. Nieuweschans begon goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut kreeg Davey de bal op links aangespeeld en plaatste de bal iets te kort op de in de zestien volledig vrijstaande Aziz. Nieuweschans kreeg in de 11e minuut wederom een mogelijkheid. Arjan speelde zijn directe tegenstander op links uit, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Warffum net als Nieuweschans een voetballende team kreeg de eerste mogelijkheid in de 17e minuut, maar de verdediging van Nieuweschans greep adequaat in. Nieuweschans had in de eerste twintig minuten een lichte meerderheid wat spel en kansen betreft, maar maakte niet altijd de goede keuzes in het uitspelen van de mogelijkheden. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Warffum nog wat mogelijkheden door gepingel van Nieuweschans in het vijf meter gebied en een tweetal te korte terugspeelballen. De teams gingen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers. 
Nieuweschans begon ook in de tweede helft goed aan de wedstrijd. Robin werd met een prachtige pass in de 51e minuut de diepte ingestuurd maar wist in de 1 op 1 situatie met de keeper van Warffum niet te scoren. Een minuut later was het wel raak. Uit een hoekschop knalde onze rechtsachter Kymani de bal achter de doelman van Warffum. 0-1.
Drie minuten later hadden we geluk dat Kymani nog net op tijd de bal van de doellijn wist te halen. Warffum probeerde om met meer druk naar voren te spelen, maar het was Nieuweschans die de tweede treffer maakte. Aziz kreeg de bal op links net buiten de zestien aangespeeld en liet de keeper van Warffum kansloos met een geweldige schot. 0..2. Gezien het spel en de voorsprong was het de verwachting dat Nieuweschans de wedstrijd simpel zou uitspelen en de drie punten mee naar huis zou nemen. Zoals gezegd nam Warffum in aanvallend opzicht meer risico en in de 61e minuut maakte Warffum de aansluitende treffer. Vanaf 25 meter werd de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen geschoten. 1-2. Vijf minuten later was het weer raak voor Warffum en kwamen ze op gelijke hoogte. 2-2. Nieuweschans was de grip op de wedstrijd kwijt en liet veel steken vallen in de organisatie en veld bezetting. Tot overmaat van ramp pakte Warffum in de 92e minuut alsnog de winst (3-2) Dit vanuit een vrije trap net buiten de zestien. Voor Nieuweschans een zure nederlaag. Nieuweschans speelde bij vlagen niet slecht en de nederlaag was onverdiend, maar je kunt niet anders constateren dat de gestaakte wedstrijd tegen Farmsum zijn sporen heeft nagelaten. Door Dick Wiebrants.


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030