Medio 2018 opening Ommelander Ziekenhuis Groningen; een eerste kennismaking

28-09-2016 03:58

Bad Nieuweschans/Scheemda- Vroeg of laat krijgt elke inwoner van de Gemeente Oldambt te maken met het in aanbouw zijnde OZG ziekenhuis te Scheemda. Vanaf januari 2018 moet het worden opgeleverd en zal dan na een test-inwerkperiode van zo’n vier maanden in gebruik worden genomen. Het ziekenhuis wordt beduidend groter dan het ziekenhuis te Winschoten, bovendien wordt het zo gebouwd en de ruimte is er ook voor dat ook nog eens gemakkelijk uitgebreid kan worden. Met zo’n 250 bedden, 1100 à 1200 medewerkers, specialistische afdelingen, een samenwerkingsverband met het UMCG, 700 parkeerplaatsen (inclusief voor personeelsleden), moet dit nieuwe ziekenhuis toekomstbestendig zijn voor de wijde regio. Jammer is dat het niet gemakkelijk per trein bereikt kan worden, want lopen is voor de meeste mensen een moeilijke opgave. Je moet daar wel zo’n 3 kwartier voor uittrekken en er zal in eerste instantie geen pendeldienstregeling komen. Wel kan men met een reguliere busdienst vanuit Winschoten het ziekenhuis bereiken. Veel Schanskers zijn gewend om met de trein naar het ziekenhuis in Winschoten te kunnen, want dit is wel gemakkelijk lopend te doen. De locatie te Scheemda is per auto daarentegen wel gemakkelijk te bereiken; een directe afslag vanaf de A7. Gisteren, dinsdag 27 september, was voor geïnteresseerden een eerste mogelijkheid om het in steigers staande ziekenhuis te bezoeken.

GEGEVENS

Polikliniek met circa 60 spreek- onderzoekkamers; kamers voor functieonderzoek (denk aan hart- en longfunctie); een algemene verpleegafdeling (inclusief Moeder-Kindafdeling); acute opname afdeling met 18 bedden; spoedeisende hulp; radiologie; operatiecomplex met 6 operatiekamers (uit te breiden naar8); intensive care en hartbewaking.

De ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten worden/zijn verkocht aan projectontwikkelaar VastGoud. De kosten voor de bouw bedragen zo’n € 110.000.00,00. Het nieuwe ziekenhuis met de naam  ‘Ommelander Ziekenhuis Groningen’ heeft daarnaast met Siemens Healthcare een contract getekend voor de levering en het onderhoud van medische beeldvormende technologie. Hiermee is het Ommelander Ziekenhuis voor de komende jaren verzekerd van de beschikbaarheid van de nieuwste technieken en modernste technologie. Hieronder vallen onder andere apparatuur voor MRI-scanners, CT-scanners, apparatuur t.b.v. nucleaire geneeskunde, echoapparatuur en mammografie-apparatuur.

Het ziekenhuis zal veel privacy bieden aan patiënten; de opnamekamers zijn voor 1- en 2 personen.

(Enkele foto’s van het in aanbouw zijnde Ommelander Ziekenhuis Groningen te Scheemda)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030