Mandy Ooms uit Bad Nieuweschans door in modellen verkiezing tijdens Europese tour van Egeri

11-12-2017 07:52

Bad Nieuweschans- Zaterdag, 9 december, was het dan zover. Mandy Ooms uit Bad Nieuweschans heeft een bijzondere ervaring meegemaakt. Mandy is uitgenodigd door een gerenommeerd modellenbureau Egeri uit Frankrijk om deel te nemen aan de voorrondes van een Europese modellen verkiezing, met natuurlijk de bedoeling om uiteindelijk een contract te krijgen. De modellen die voor Egeri werken komen uit voor modeshows, maar ook voor tv- en andere presentaties.

Een verslag door Anita en Mandy….

“Om 3 uur werden we verwacht om in Hampshire Hotel Plaza te komen. Natuurlijk waren we veel te vroeg dus was het wachten geblazen. Inmiddels waren we niet meer de enigen. Jongens en meiden van 14 tot 25 jaar kwamen binnen. Een stuk of 50 die middag, de meesten waren gescout door Egeri zelf. Mandy was erg zenuwachtig wat natuurlijk best logisch was. Veel franstaligen om ons heen die gebrekkig Engels spraken. Om iets voor drie was Mandy aan de beurt om gegevens in te vullen, en haar lengte op te meten. Daarna moesten we naar een ruimte waar kleine groepjes werden gevormd voor een interview met Egeri team. Hier mochten geen ouders bij zijn. Toen Mandy na een kwartier terug kwam hoorde ze dat ze door was en gingen we naar een ruimte voor de fotoshoots.  Na de shoots duurde het een poos maar toen ze werd geroepen door iemand van de team konden we samen alle foto's bekijken en werd ons uitgelegd wat er nu allemaal gaat gebeuren. De hele shoot is in zwart wit gemaakt. Make up mocht alleen minimaal. Kledingvoorschriften waren er ook, net als sieraden die niet mochten. Het moest dus zo neutraal mogelijk!  Ze gaan nu een portfolio maken en deze komt in beheer van Egeri. Deze blijft een jaar zichtbaar op hun site en beschikbaar voor andere agencies in de wereld. Als er een agency geïnteresseerd is gaat alles via Egeri lopen. Zij zorgen voor de cont(r)acten. Ook horen wij aankomende half jaar hoe het nu verder zal lopen. Als hun tour klaar is gaan zij opnieuw een selectie maken en vind er een internet stemming plaats (je kan dus straks op mandy stemmen!) En zal Mandy bij hun op de site komen te staan.

Zoals de website van Egeri ook verteld zijn ze op zoek naar 2 soorten modellen. De jury kiest straks de 12 beste kandidaten voor het profiel "mannequin parade" (op basis van het silhouet en de houding) en de top 8 kandidaten voor het profiel "redactioneel model" (op basis van de schoonheid en expressie) deze kandidaten gaan door naar Parijs. 

Het is natuurlijk een fantastisch gebeuren dat Mandy gescout is en er nu zelfs een portfolio gemaakt gaat worden onder de naam van Egeri!

Al met al was, en is het een spannende en vooral leuke ervaring voor Mandy maar ook voor mij als ouder om te zien hoe het er in die wereld aan toe gaat.

We laten alles over ons heen komen en zien wel wat er allemaal gaat gebeuren de komende nieuwe jaar!”


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030