Kunstroute en exposities aan beide zijden van de grens

08-05-2017 09:54

Bad Nieuweschans- Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek van Oost Groningen en Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer talrijke activiteiten.

Atelierroute

De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied van Groningen. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Zij wonen en werken in Jemgum, Bunde, Neudersum, Papenburg, vlak over de grens in Duitsland en in Drieborg, Hongerige Wolf, Beerta, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Vriescheloo, Wedderveer, Wagenborgen, Winschoten, Blijham, Vlagtwedde, Wildervank en Ommelanderwijk. De atelierroute is op eerste en tweede Pinksterdag, zondag 4 en maandag 5 juni van 12 – 18 uur. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl  en in de flyers die verspreid worden. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap aan beide kanten van de grens van Oost Groningen.

Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 24 kunstenaars deel. Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen: Annette Blumenhofer, keramiek; Annette Brouwer, schilderijen;  Marloes Buigel Boering, schilderijen en tekeningen;  Ingrid Constance, schilderijen, collages;  Birke Eng, beelden; Anneke Gebert, keramiek;  Krijn de Groot, schilderijen; Reny Helwes, schilderijen; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen;  Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Anita Kloosterman, etalagepoppen en schilderijen; Ingalil Lang, Hella Maas, Joke Meeüse, Aafke Pierik, Magna Postma en Marten Randa, schilderijen; Anke Rietdijk, wandkleden;  Willem van de Sanden, schilderijen, tekeningen, grafiek;  Jannie Slootweg, glaskunst;  Annemieke Spierenburg,  aquarellen, schilderijen en tekeningen;  Anka Willems, schilderijen.

Exposities

Behalve de atelierroute zullen er ook diverse tentoonstellingen zijn. Van 2 juni t/m 30 augustus in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten en van 10 juni t/m 10 september op het eiland Borkum. Alle informatie is te vinden op de website of via telefoonnr. 0597 655420.


 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030