Kunstmarkt zondag 24 september moet uitgroeien naar jaarlijks evenement

20-09-2017 11:18

Bad Nieuweschans- Evenals vorig jaar schijnt komende zondag 24 september een zonnige dag te worden, tijdens de laatste zondagmarkt van 2017. Dat mag ook wel een keer, want heel veel markten hebben dit jaar te maken gehad met veel regen. Het is ook fijn voor de deelnemers aan de  Kunstzinnige markt met kramen in de Voorstraat, want als het zou regenen is het niet mogelijk om te exposeren. Deze eerste kunstmarkt moet de aanzet zijn om ook de volgende jaren dit te organiseren. Bad Nieuweschans is een dorp met vele kunstenaars en galeries en het moet mogelijk zijn om een bijzondere presentatie neer te zetten. Deze week hebben ook Kobus Koopmans en zijn vrouw Maria José Ramirez Ramirez zich aangemeld eigenaars van LaKaserna aan de Molenstraat 5. Op dit moment zijn ze bezig met het organiseren van een nieuwe expositie. Daarom staan ze met een kraam vol met informatie omtrent de galerie voor hedendaagse kunst en wellicht ook met interessante werken. Ook AtelierTwee, nabij het Kloktorentje, opent deze zondag haar deuren. Het kunstenaarsechtpaar Ingrid Constance van der Stelt en Hans van Herwijnen hebben een bijzondere collectie. Normaal gesproken is het atelier alleen maar op afspraak geopend, daarom respect voor Ingrid en Hans dat ze deze zondag hun huis toch open stellen. Ook AndersomAnders met Miranda en Jonathan doen mee aan deze markt. Zoals altijd, zal het ook dit keer wel weer een verrassende presentatie worden. Verder is Galerie Wiek XX geopend van 13:00 tot 17:30 uur. Deze galerie heeft werken van een groot aantal internationale kunstenaars, een combinatie van beelden en schilderijen. De tuin met beelden is sowieso al de moeite waard voor een bezoek. Ze noemen het daarom lekker ‘Nazomeren’.

VOORSTRAAT

In de Voorstraat komen een tiental kramen te staan met presentatie van verschillende kunstenaars en dus ook LaKaserna. Verder Beelden in de bocht, gevestigd met een prachtige beeldentuin aan de Hamdijk, AndersomAnders, fotograaf Laila Albers uit Amsterdam, die simpel ogen foto’s tot kunst creëert. Dan Hilvert Huizing die de natuur op spectaculaire manier in beeld brengt. Deze zondag komt hij niet alleen. Hij komt met een nieuwe groep genaamd The Pirates uit Duitsland. Deze art-groep hebben de handen ineen geslagen en zetten zich in voor kinderen die ernstig ziek zijn, maar niet of nauwelijks financiële middelen hebben, om het verblijf en/of behandeling toch dragelijk te maken. Ook Jan Kuiper van Q atelier komt met een vernieuwde presentatie. Verder Schipperskind Anja van Doorn, die haar leven heeft gevisualiseerd in schilderijen, toen zij haar jeugd als dochter van een binnenschipper de grote rivieren bevoer. Ook heeft zij nu verschillende kinderboeken uitgegeven met bijzondere illustraties. Fred van den Bor is ook geen onbekende in het dorp. Hij maakt regelmaat werken in opdracht, maar gelukkig heeft hij ook nog een aantal schilderijen die tijdens deze markt te zien zullen zijn. Last but not least is er Henny Poelman uit Bad Nieuweschans die oud papier nieuw leven inblaast. Ze heeft zich gespecialiseerd in het maken van kleurrijke schalen en bekers, maar daarnaast maakt zij ook sieraden.

foto: Kobus Koopmans en Maria José Ramirez Ramirez presenteren zich dit keer niet vanuit hun LaKaserna , maar vanaf de markt)

 


Contact

Belangrijke adressen

112 Als elke seconde telt
Gemeente Oldambt: 0597-482000
info@gemeente-oldambt.nl
Politie Winschoten: 0900-8844
Dependance Arts en Zorg: 0597-799000
Praktijk dr. Polinder Voorstraat 2, 0597 464 440
www.dorpsbelangen
badnieuweschans.nl

0597-795278 / 06 46618030